fbpx
Hoppa till huvudinnehållet

Bo i studentkorridor

Att bo i studentkorridor är en perfekt balans mellan socialt liv och egen tid. Här får du närhet till studiekamrater och en bekväm boendeform med många fördelar. Upptäck varför våra korridorsboenden är ett smart val när du är student i Örebro.

Att bo i studentkorridor hos oss innebär att du hyr ett eget rum och delar kök med andra studenter. Ditt rum har eget badrum med toalett och dusch eller badkar. Vi har cirka 180 korridorsrum.

Det finns massor av fördelar med att bo i korridor, här är några av dem:

  • Socialt och privat på samma gång: I en korridor är du nära både gemenskap och egen tid. Du behöver aldrig känna dig ensam; laga mat, spela spel eller plugga tillsammans med dina grannar. Här träffar du nya människor från alla möjliga utbildningar som du kanske aldrig hade träffat annars.
  • Prisvärt boende: Generellt är korridorsboende ett billigare boendealternativ = bra för din studentbudget! I vissa korridorsboenden betalar du dessutom hyra endast 10 månader om året och har hyresfritt från 15 juni till 14 augusti.
  • Optimalt läge: Våra korridorsboenden ligger på Studentgatan, bara några hundra meter från universitetet och studentlivet. Det är cirka tre kilometer till Örebros stadskärna, och du tar dig snabbt och enkelt med cykel, elscooter eller buss. Dessutom finns livsmedelsbutiker, restauranger och gym/utegym alldeles i närheten.

Lediga studentbostäder

Kolla in våra lediga studentbostäder och hitta din perfekta match.

Det här ingår när du bor i studentkorridor

Varje korridorsboende har ett gemensamt kök och vardagsrum/matrum som är möblerat. Personlig utrustning som stekpannor, kastruller, tallrikar, bestick och liknande köksredskap får du själv ta med dig. I vissa korridorer finns köksutrustning som studenterna skaffat tillsammans och lämnat kvar, men det varierar.

I köket har du ett eget köksskåp där du kan förvara skafferivaror, bestick, glas och porslin med mera. Du har också en plats i kyl och frys.

Möblerat eller omöblerat?

Vill du hyra ett rum där möbler ingår eller vill du hellre inreda helt själv? Hos oss finns båda alternativen.

När du hyr ett möblerat rum i korridor ingår sängstomme 90×200 (utan madrass), skrivbord, stol, lådhurts, fåtölj, soffbord och bokhylla.

Gemensamt ansvar

Att bo i studentkorridor innebär att alla som bor i korridoren har ett gemensamt ansvar för att hålla rent och snyggt i de gemensamma utrymmena. Prata ihop dig med dina grannar och gör upp ett schema för städningen.

Städutrustning som dammsugare, dammsugarpåsar, skurmopp, hink och sopborste står ÖBO för. Rengöringsmedel står ni för själva.

ÖBO gör två större städkontroller per år. Däremellan görs spontanbesiktningar. Om städningen inte sköts finns det risk för att hyresavtalet sägs upp. Om städningen inte är godkänd debiteras alla boende i korridoren den faktiska kostnaden för att anlita ett städbolag.

Gör en felanmälan om något går sönder eller tar slut

Om det uppstår något fel i korridoren finns vi nära till hands. Till exempel om något har gått sönder, om fläktfiltret behöver bytas eller om dammsugarpåsarna är slut. Gör en felanmälan till oss så fixar vi det!

Vanliga frågor om att bo i korridor