fbpx
Hoppa till huvudinnehållet

Bostadslöftet för nyexaminerade studenter

Vi erbjuder extra ÖBO-poäng till nyexaminerade studenter, för att göra det enklare att få en bostad och stanna i Örebro efter studierna.

Ett av ÖBOs uppdrag är att vara med och utveckla Örebro till en levande, varm och trygg stad att bo och leva i. Därför är vi självklart en del av bostadslöftet! Vi erbjuder extra ÖBO-poäng motsvarande tre år till nyexaminerade studenter. Poängen används sedan för att söka en bostad hos oss.

Så här funkar det

  1. Du behöver vara registrerad som sökande hos ÖBO. Registrera dig här, om du inte redan har gjort det.
  2. För att få extra ÖBO-poäng, fyll i och skicka in formuläret som du hittar längre ner på den här sidan. Bifoga ditt examensbevis eller ett utdrag ur betygssystemet Ladok som visar att du har läst minst 120 högskolepoäng.
  3. Vi tar emot din ansökan och om allt är korrekt får du extra ÖBO-poäng motsvarande tre år (totalt cirka 1 095 extra ÖBO-poäng) inlagt på ditt konto. Vi kontaktar dig när allt är klart eller om vi behöver kompletterande uppgifter.
  4. Poängen använder du sedan för att söka en bostad hos oss. Du behåller dina extra ÖBO-poäng i 12 månader från att du fått dem insatta på ditt konto.

Villkor och förutsättningar

För att få extra ÖBO-poäng motsvarande tre års kötid hos oss behöver du uppfylla några krav:

  • Du ska ha tagit examen eller läst minst 120 högskolepoäng (varav minst 50 procent vid Örebro Universitet) eller genomfört YH-utbildning i Örebro.
  • Det ska ha gått mindre än 12 månader sedan du avslutade dina studier.

För att kunna teckna avtal för en bostad behöver du även uppfylla våra grundkrav.

Det här är bostadslöftet

Vägen till en bostad efter examen är en utmaning för många. Bostadslöftet är Örebros gemensamma löfte till nyexaminerade studenter som vill stanna och arbeta i Örebro. Målsättningen är att varje student som flyttar från sin studentbostad ska erbjudas ett bra alternativ till bostad.

Bostadslöftet är ett samarbete mellan ÖBO och privata hyresvärdar, Örebro kommun, Örebro Studentkår, City Örebro, Fastighetsägarna och Örebro Universitet. Läs mer om bostadslöftet på Örebro kommuns hemsida.

Formulär ansökan bostadslöftet

Genom att skicka in formuläret godkänner du att vi behandlar dina uppgifter enligt vår policy.