Du är här: Startsida / Gröna ÖBO / Inomhusmiljö

InomhusmiljöDin inomhusmiljö

Vi tillbringar en stor del av vår tid inomhus. Därför är inomhusmiljön viktig för vår hälsa och välbefinnande. Vi på ÖBO arbetar aktivt med att hålla våra bostäder i ett gott skick - både på insidan och utsidan, så att du som hyresgäst ska må bra i din lägenhet. 

Bra ventilation i lägenheten är avgörande för hur inomhusklimatet blir. En väl fungerande ventilation medför att dragkänslan minskar, luften byts ut kontinuerligt och klimatet i lägenheten blir bättre. Eventuella radonhalter sjunker, problem med lukter från andra lägenheter eller trapphus minskar och risken för fuktskador minimeras.

Du kan också påverka!
Inomhusmiljön påverkas inte bara av byggnadens utformning, installationer och materialval utan i hög grad också av hur den används, underhålls och vårdas. Det finns därför många saker du själv kan göra för att hålla ett gott inomhusklimat i ditt hem. 

Här kan du läsa mer om hur du får ett gott inomhusklimat! 

Det här kan du göra:

- Håll ventilerna öppna

- Håll spisfläkten stängd, utom vid matlagning

- Rengör fettfiltret i spisfläkten en gång i månaden med diskmedel

- Torka rent frånluftdon i badrum och WC vid behov

- Försök att möblera på ett sådant sätt att värmen från elementen inte hindras från att nå in i rummet.

Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se