Du är här: Startsida / Om oss / Nyhetsarkiv / Ta hand om varandra i nyår

Ta hand om varandra i nyårTa hand om varandra i nyår

Visst är det härligt att fira in det nya året, men var rädd om dig och dina grannar. Kring varje nyår får vi en hel del frågor från oroliga hundägare och grannar som tycker att det är besvärligt med alla fyrverkerier kring jul och nyår. För att det ska bli en trevlig tid för alla behöver vi din hjälp som hyresgäst och granne.

Söka tillstånd?
I centrala Örebro måste man alltid ha polisens tillstånd för använda fyrverkerier. Utanför området får man skjuta nyårsraketer utan tillstånd – men bara på själva nyårsafton från kl. 16 till kl. 01 dagen efter. Övrig tid måste man ha polisens tillstånd. Ska du fyra av många raketer i ett tättbebyggt område eller om det är mycket folk i närheten anger ordningslagen att tillstånd ska sökas.

kommunens hemsida kan du läsa mer om var och hur du får skjuta nyårsraketer.

Smäll inga fyrverkerier kring våra hus
Fyra inte av fyrverkerier i eller omkring ÖBOs hus. Du som vill fira med ett eget fyrverkeri på nyårsaftonen kan visa hänsyn genom att gå till större park eller liknande en bra bit bort från våra hus. På så vis minskar risken för rädda hundar, arga grannar och skador på såväl människor som hus.

Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se