OpenART 18 juni-10 september - www.obo.se
Du är här: Startsida / Om oss / Nyhetsarkiv / OpenART 18 juni-10 september

OpenART 18 juni-10 septemberDags för OpenART - låt din stol bli en del av konsten!

I sommar förvandlas Örebro åter till en stor öppen konsthall. OpenART, Sveriges största evenemang för samtidskonst i offentliga miljöer, öppnar för sjätte gången. Den 18 juni till 10 september pågår OpenART Biennale i Örebros stadskärna.

Du har väl sett att du kan bidra till ett av konstverken?
Järntorget får ett nytt tillfälligt utseende när japanska konstnären Tadashi Kawamata kommer till Örebro för att installera sitt verk, gjort av helt vanliga stolar. På platsen för Järntorgets fontän skapas nu ett stort konstverk. Inför det behöver OpenART hjälp att samla in 10 000 stolar.

Vill du vara med och bidra till ett av biennalens största verk? Lämna din gamla på Järntorget vardagar kl 10-16 mellan 26 maj och 16 juni. Läs mer på www.openart.se

Japan & Colombia i fokus
OpenART blir ett, av många efterlängtat, publikt möte med konst i citykärnan. För både konstnärer och publik är OpenART en härlig upplevelse som bjuder på det oväntade. 2017 års speciella fokusländer är Japan och Colombia. Årets OpenART innehåller förstås även lokala konstnärer.

Vi gillar OpenART!
För att kunna genomföra OpenART räcker det inte med kommunala medel. En lång rad företag och organisationer är därför med och ger sina bidrag, rent praktiskt eller ekonomiskt, för att projektet ska gå i lås. ÖBO är en av de stolta sponsorerna.

Du som bor hos ÖBO har chans att vinna platser till specialguidningar av OpenART i augusti. Under juli kommer mer information tillsammans med din hyresavi. Håll utkik!
Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se