Du är här: Startsida / Om oss / Nyhetsarkiv / ÖBO gör Örebro till smart energistad

ÖBO gör Örebro till smart energistadÖBO gör Örebro till smart energistad

ÖBO har ingått ett strategiskt partnerskap med InnoEnergy, innovationsorganisationen för hållbar energi i Europa, för att minska energikostnaderna och öka energieffektiviteten för ÖBOs fastigheter. Vi på ÖBO ser detta som ett viktigt steg för att på riktigt bidra till goda klimateffekter och minska vår klimatpåverkan.

Genom det här partnerskapet siktar ÖBO och InnoEnergy på att öka elenergibesparingarna till 50 procent och värmeenergibesparingarna till 25 procent genom att integrera ny teknik – inklusive energilagring och solceller. Projektet ska leda till att InnoEnergy lanserar konceptet på marknaden för att användas i större skala.

Control and Optimisation of Distributed Energy Storage. (CODES)
Projektet CODES, som är delfinansierat av Energimyndigheten, ska designa, utveckla och testa ett nytt molnbaserat batterisystem (A-BMS). Systemet möjliggör smart kontroll av batterier i bostadsbyggnader genom att undersöka och kombinera tjänster från batterier för att uppnå bästa ekonomiska resultat. ÖBO kommer att bidra med 3-6 fastigheter där projektets batterisystem implementeras och testas.InnoEnergy ser ÖBO som en väldigt viktig strategisk samarbetspartner. Implementationen av batterisystemet är ett ytterligare steg i att skapa en ”smart energistad” i Örebro som är baserad på innovativa och världsledande energilösningar.  

Läs mer på InnoEnergys site. (Informationen är på engelska)
http://www.innoenergy.com/innoenergy-task-force-aims-to-revolutionise-the-energy-sector/

Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se