Brandvarnardagen den 1 december - www.obo.se
Du är här: Startsida / Om oss / Nyhetsarkiv / Brandvarnardagen den 1 december

Brandvarnardagen den 1 decemberSkydda dig och dina grannar mot brand - Testa din brandvarnare

En brandvarnare är en billig livsförsäkring som ÖBO sätter upp i alla bostäder. Men det är också viktigt att med jämna mellanrum kontrollera att den fungerar.

Den första december varje år infaller Brandvarnardagen och vi önskar då att alla testar sina brandvarnare.

Så här testar du din brandvarnare
Tryck på knappen på barndvarnaren för att höra att den fungerar. Om den inte låter när du trycker på knappen betyder det att den är trasig.

Ett bra tips är också att dammsuga brandvarnaren när du storstädar. Smuts och damm kan vara bidragande faktorer till att brandvarnaren slutar fungera.

Brandvarnaren fungerar inte
När brandvarnarens batteri börjar ta slut larmar brandvarnaren med ett kort pip med jämna mellanrum. Ta då ner brandvarnaren och byt batteri.

Har din brandvarnare ett inbyggt batteri (modellen där det inte finns något synligt batteri på baksidan) måste du först ta isär brandvarnaren och dra loss batteriet. Efter det beställer du en ny brandvarnare av oss. Den förbrukande brandvarnaren sorteras som el- och elektronikavfall.

Kontakta oss om du har problem med din brandvarnare.

Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se