Du är här: Startsida / Om oss / Nyheter / Smarta soffor!

Smarta soffor!Smarta soffor i en smart stad

För att illustrera elförbrukningen och för att göra hyresgästerna mer delaktiga i miljöarbetet placerar ÖBO ut interaktiva, självlysande soffor vid de fem hus som kommit längst i utvecklingen av ett helt nytt energisystem, där husen blir en del i en framtida energimarknad. I den smarta staden blir fastigheterna inte längre passiva slutanvändare av energi, utan aktiva parter i ett det framtida smarta energisystemet.

De nya sofforna kommer att visualisera husets hjärtrytm, och med olika färger visa när huset använder lite energi och när det drar mycket. Färgen skiftar mellan grönt när huset mår bra och drar lite el och rött när huset mår mindre bra och drar mycket el. Sofforna placeras så att de står synliga för hyresgästerna som då kan se och reflektera över varför de ändrar färg som de gör och på så vis skapa engagemang kring energiförbrukningen och göra dem delaktiga i husets inre liv.

Sofforna är en del av ÖBOs resa mot en smart stad.

Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se