IT support - www.obo.se
Du är här: Startsida / Om oss / Arbeta hos oss / Att jobba på ÖBO / IT support

IT supportHela ÖBOs IT-support

Joakim Claeson visste i tidig ålder att det var datorer han ville syssla med. Men efter studierna var det ont om jobb. Joakim hade sommarjobbat på kundtjänst hos ÖBO under sin studietid, och när han blev erbjuden ett vikariat tackade han ja i brist på IT-jobb. Vikariatet på kundtjänst övergick senare till en fast tjänst, men Joakim satsade fortfarande på att uppnå sitt mål – att arbeta med datorer. När en ledig tjänst senare dök upp på IT-enheten bestämde han sig för att söka. Joakim visade framfötterna, fick tjänsten och uppnådde målet.

Hur är det att arbeta med IT-support?
– Jag stormtrivs och mina kollegor är så otroligt bra! Jag har aldrig fantiserat om att vara brandman, polis eller vad det nu kan vara. Det här är det perfekta jobbet för mig. Det är ett varierande jobb, ingen dag är den andra lik och det är nya grejer hela tiden. Det är det som gör mitt arbete så roligt. Det är en bra mix med både det sociala och IT, jag gillar även problemlösningen runt omkring.

Vad krävs i rollen?
– Man behöver vara duktig socialt, jag har mycket nytta av mina erfarenheter från kundtjänst, även om mina kunder numera är interna. Sen måste man försöka vara pedagogisk när man ska förklara saker och ting.

Vad blir nästa steg i din karriär?
– Just nu är jag väldigt nöjd och har inget konkret mål. Men på sikt kanske utvecklas inom IT och jobba mer med något av våra system istället. Det finns många vägar att gå och ÖBO är duktiga på att ge personer möjligheten att blomma.Joakim Claeson

Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se