Distriktschef - www.obo.se
Du är här: Startsida / Om oss / Arbeta hos oss / Att jobba på ÖBO / Distriktschef

DistriktschefIngrid Tekin - distriktschef i Markbacken

Som barn hade Ingrid Tekin en dröm om att bli frisör. Men ganska snart byttes frisördrömmarna ut mot ett intresse för siffror. Efter en ekonomutbildning på universitetet blev Ingrid erbjuden en tjänst som ekonomiassistent på ÖBO. Efter ett tag kände hon att det var dags att gå sig vidare och sökte tjänsten som controller. Ingrid fick jobbet, men började så småningom kika på distriktschefernas arbete, så när ÖBO sökte en distriktschef till Markbacken bestämde sig Ingrid för att skicka in en ansökan. Hon fick inte tjänsten den gången och eftersom hon sparat på sin mammaledighet bestämde hon sig istället för att med det tredje och sista barnet ta ett år ledigt och bara njuta. Men mitt under mammaledigheten fick Ingrid syn på en ledig distriktschefstjänst, även denna gång i Markbacken. Resten är, som man brukar säga, historia. Idag arbetar Ingrid som distriktschef där och passionen för siffror har bytts ut mot en passion för ledarskap.

Hur är det att arbeta som distriktschef?
– Det är brett med ett otroligt stort ansvar. Man arbetar mycket med människor när man har personalansvar. Ledarskap tycker jag är kul, att se mina medarbetare växa. Sen träffar jag mycket människor och många hyresgäster har vi daglig kontakt med. Vi får exempelvis följa skolungdomarna och se hur de växer upp. Det är superkul!

Vilka egenskaper krävs i rollen som distriktschef?
– Man ska tycka att det är roligt att arbeta med människor. För just den här tjänsten måste man kunna lite om väldigt mycket. Vi är insatta i byggprojekt, personal, hyresgäster och så vidare. Det är många delar som man måste ha någorlunda koll på, och man måste kunna hantera mycket på en och samma gång. Ha många bollar i luften helt enkelt.

Vad vill du göra i framtiden?
– Just nu så känner jag att det arbetet som distriktschef är det roligaste jag någonsin har gjort!

Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se