Bovärd - www.obo.se
Du är här: Startsida / Om oss / Arbeta hos oss / Att jobba på ÖBO / Bovärd

BovärdVad gör en bovärd?

Året var 1991 när Edith Holmsten bestämde sig för att flytta från Peru till Sverige. Sedan dess har hon hunnit lära sig ett helt nytt språk, öppnat en godisbutik och idag arbetar hon som bovärd hos ÖBO.

Edith blev anställd hos ÖBO 2006 och arbetade som fastighetsskötare i fyra år. När hennes dåvarande chef erbjöd Edith ett vikariat som bovärd blev svaret ett självklart ja. Idag är Edith anställd som bovärd i Vivalla och arbetar dagligen med det hon tycker är roligast – kontakten med andra människor.

Vad är det som gör att du trivs med ditt jobb?
Folk är så tacksamma, det är ofta jag får blommor. Det är många äldre som är lite ensamma, då känns det bra att kunna sätta sig ned med dem i fem minuter och bara prata. Som bovärd kan jag planera min egen tid och ta hand om mina hyresgäster. Det är också många som frågar om hjälp med att få jobb. En tjej som jag hjälpt har fått jobb på ett dagis och en kille fick praktikplats. Det är jättekul att man kan hjälpa till. Sen tror jag att de känner sig mer bekväma med att kunna prata med en person med liknande bakgrund, som de kan relatera till. Det är roligt att jobba i Vivalla bland människor som kommer från olika kulturer.

Vilka egenskaper tycker du är viktiga att ha i ditt jobb?
Att vara ödmjuk och social. Det är viktigt att kunna förstå människor. Ibland när man möter människor kan de vara på dåligt humör och klaga. Då är det viktigt att faktiskt lyssna på dem. Snart märker de att jag inte är aggressiv tillbaka och oftast lugnar de ner sig. Ibland är det ett tufft arbete vi har, men det går att hantera. Alla hyresgäster är olika, och de allra flesta är snälla.

Hur ser dina framtidsplaner ut?
Jag hade tyckt det vore roligt att arbeta med uthyrning. Det verkar vara en bra arbetsmiljö där, så det vore roligt att få prova på. Man kan ju lättare förstå hur allt hänger ihop när man får prova på varandras arbetsuppgifter. Vi samarbetar med Uthyrning, men det vore bra att se varandras vardag. Det finns många utvecklingsmöjligheter!Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se