Du är här: Startsida / Om oss / Arbeta hos oss / Att jobba på ÖBO / Uthyrningsassistent

UthyrningsassistentUthyrningsenheten fyller en viktig roll

Ann-Britt Dahlström har sedan år 2000 arbetat med uthyrning av lägenheter, parkering/garage samt kallförråd. På senare år har hon också arbetat med uthyrning av nyproduktion. 

– Jag trivs jättebra med mitt jobb och tror att vi fyller en viktig funktion för våra kunder. Här känner de att de får en personlig kontakt och kan ställa frågor, menar Ann-Britt. Ann-Britt upplever fortfarande att jobbet känns nytt och fräscht.
– Vi jobbar ständigt med att utveckla Hyrestorget, som är vårt internetbaserade uthyrningssystem, samt andra arbetsredskap för att på bästa sätt möta våra kunders behov. Arbetet är omväxlande, men framförallt är det kontakten med kunderna som jag uppskattar, säger Ann-Britt.

Vi som jobbar i med uthyrning har tid för kundbesök halva dagarna och telefontid den andra halvan.
– Ibland kan vi kanske inte vara så spontana som vi skulle vilja, eftersom vi måste anpassa oss efter besöks- och telefontid. Vi måste självklart också ta hänsyn till varandra i gruppen när vi ska vara lediga eller så, fortsätter hon.

Idag söker de flesta kunder bostad på Hyrestorget och våra kunder har full koll på vilka lägenheter som finns tillgängliga, hur de ser ut med mera. Även om de flesta klarar sig själva när de söker lägenhet, så är det viktigt att möjligheten finns att få komma hit, få hjälp och ställa frågor för dem som vill/behöver, berättar Ann-Britt.

Framtiden innebär fler förnyelser både gällande uthyrning och på Hyrestorget, allt med målet att underlätta för kunderna.
– Vi kommer säkert att använda webben mer och mer, till exempel för att skicka e-kontrakt. Dagens unga människor är enormt datavana och vi måste hänga med i den utvecklingen. Men vi är också måna om att behålla de mer traditionella sätten att hjälpa våra kunder. Vi vill kunna erbjuda lösningar som passar allas behov, avslutar Ann-Britt.

Fakta om Uthyrning

Uthyrning hyr ut bostäder, garage, parkeringsplatser samt vissa förråd. Uthyrning av lägenheter sker via Hyrestorget och Senior-torget. Uthyrning sköter även all uthyrning av nyproduktion, handlägger andrahandsuthyrning och direktbyten.

Personalen hanterar cirka
4 500 inkommande samtal varje månad och i 
Uthyrning och i receptionen pratar de, förutom svenska, åtta andra språk!

Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se