Du är här: Startsida / För våra hyresgäster / Snöröjning

SnöröjningRåd inför vintern

De flesta av oss drömmer om en vit vinter. Men vi på ÖBO vet att vi inte bara kan njuta av de vackra flingorna. Gårdar och vägar måste plogas och sandas.

När plogar vi?
För ÖBO gäller generellt att vi kallar ut våra röjare när snödjupet är mellan fem och sju centimeter. Om det är praktiskt möjligt väntar vi tills det slutat snöa, men väntas det mycket snö så åker vi ut trots ihållande snöfall. I samband med att snöröjarna kallas ut sandar de också. Snö- och halkbekämpning görs i första hand på huvudgator och utvalda cykelvägar. Därefter röjs och sandas övriga gator, gång- och cykelvägar samt parkeringar.

Röjning av trottoarer
ÖBO får, i egenskap av fastighetsägare, inte lägga tillbaka den snö som kommunen plogat upp på trottoaren. Vi försöker att hålla de breda trottoarerna framkomliga men blir det mycket snö kommer vi inte att klara av det. Kommunen hänvisar då till att man som fotgängare får gå i kanten på gatan. De trottoarer, som är mycket smala kommer vi inte ha möjlighet att röja överhuvudtaget om det blir en snörik vinter.

Parkeringar
Vi röjer parkeringsplatser om de två intilliggande platserna är tomma, men inte närmare än 0,5 meter. Hyr du en parkeringsplats ansvarar du själv för röjning på din parkeringsplats och framför ditt garage eller din carport.Vi kan aldrig garantera att det är halkfritt när snön väl börjat falla. Ta det därför gärna lite lugnt när du ger dig ut i vinterväglaget – för säkerhets skull.

Så snabbt vi kan
Vår ambition är att röja så snabbt och bra som möjligt. Vid helgdagar och kvällar röjer vi dock inte entréer, källartrappor eller liknande.

På kommunens hemsida hittar du mer information om de vägar och områden som tillhör dem och hur de arbetar med snöröjningen.

Några vintertips:

- Lyssna på radions trafikinformation, så vet du när du bör lämna bilen hemma om det är trafik-problem i stan.

- Se till att både du och ditt fordon är utrustat för års-tiden och vädret.

- Tänk på barnen i vintertrafiken! De både ser och hör trafiken sämre.

- Anpassa farten till väglaget, håll rejält avstånd till framförvarande bil och sakta in tidigare vid över-gångsställen.

Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se