Stadsodling - www.obo.se
Du är här: Startsida / För våra hyresgäster / Boinflytande / Stadsodling

StadsodlingStadsodling

ÖBO gör tillsammans med Hyresgästföreningen en satsning på stadsodling. Vi hoppas att du ska inspireras att börja odla, och vi hjälper till att hitta praktiska lösningar för att kunna odla grönsaker, kryddor och bär i stadsmiljö.

Vad är stadsodling?
Stadsodling är en trend som sprider sig runt om i Sverige och världen och i framtiden tror vi att vi kommer se mycket mer av detta i våra städer. Att odla sin egen mat kan vara ett nöje men är också ett bra sätt att ha koll på vad man stoppar i sig.

Gemensamma odlingar på gården bidrar till att göra gården vackrare och trevligare att vara på. Det kan även skapa gemenskap där grannar tillsammas har stadsodlingen som en gemensam aktivitet.

Börja stadsodla
Har du en egen balkong eller uteplats är det förstås det naturliga valet av plats, och då är det bara att köra igång!

Om du saknar detta eller vill odla i större skala kan vi hjälpa dig att starta en odling på de allmänna ytorna. Vi erbjuder pallkrage, markduk och jord, sedan väljer du själv vad du vill odla. Kontakta oss om du är intresserad och vill veta mer.

Olika adresser i staden har förstås olika förutsättningar, din bovärd hjälper till att undersöka vilka lösningar som kan fungera just där du bor.

Odla ihop med dina grannar
Odling kan vara ett jättebra sätt att lära känna sina grannar mer och skapa bra stämning på gården. Om du vill ha hjälp med att ordna ett möte i ditt hus eller kvarter eller vill få koll på om det finns andra som odlar i ditt bostadsområde, kontakta:

Fredrik Wrang på Hyresgästföreningen
Telefonnummer: 010- 459 15 08
E-post: fredrik.wrang@hyresgastforeningen.se 

Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se