Du är här: Startsida / För våra hyresgäster / Boinflytande / Stadsodling

StadsodlingStadsodling

Vad är stadsodling?
Stadsodling är en trend som sprider sig runt om i Sverige och världen och i framtiden tror vi att vi kommer se mycket mer av detta i våra städer. Att odla sin egen mat kan vara ett nöje men är också ett bra sätt att ha koll på vad man stoppar i sig.

Gemensamma odlingar på gården bidrar till att göra gården vackrare och trevligare att vara på. Det kan även skapa gemenskap där grannar tillsammas har stadsodlingen som en gemensam aktivitet.

Börja stadsodla
Örebro kommun har infört bevattningsförbud från och med den 10 april och tills vidare. Med anledning av detta startar ÖBO inga nya pallkrageodlingar under 2017.

Odla ihop med dina grannar
Odling kan vara ett jättebra sätt att lära känna sina grannar mer och skapa bra stämning på gården. Om du vill ha hjälp med att ordna ett möte i ditt hus eller kvarter eller vill få koll på om det finns andra som odlar i ditt bostadsområde, kontakta:

Fredrik Wrang på Hyresgästföreningen
Telefonnummer: 010- 459 15 08
E-post: fredrik.wrang@hyresgastforeningen.se 

Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se