Konst som metod - www.obo.se
Du är här: Startsida / För våra hyresgäster / Boinflytande / Konst som metod

Konst som metodKonst som metod

I flera år har vi använt oss av konst som metod. Ett sätt att använda detta är genom kreativa workshops, där syftet är att engagera våra hyresgäster i en specifik fråga. Det kan handla om allt från trygghetsfrågor i en stadsdel till hur vi kan skapa attraktiva gårdsmiljöer tillsammans. I en kreativ workshop kan vi till exempel bygga enkla modeller av hur en framtida gård skulle kunna se ut.

Det går att använda konst som metod på flera sätt. Ett sätt är att visualisera vad som kommer fram i en dialogprocess, eller att skapa en unik identitet i en miljö med hjälp av konst, design eller miljögestaltningar.

Husnummer, tapet och papperskorgar
Ett exempel där vi använt konst som metod var i kvarteret Hjärstaskogen, där barnen var delaktiga i att designa husnumren. Barnen ritade siffror som sedan lämnades till arkitektbyrån som designade och lät tillverka husnummer i metall utifrån barnens teckningar.

Några andra exempel är ÖBOs egen tapet, de lysande papperskorgarna i Vivalla centrum eller tvättstugan på Krönikegatan i Vivalla.

Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se