Visgatan 11-15


Nyrenoverat i kv Hjärstaskogen


I kvarteret Hjärstaskogen i Vivalla har vi skapat ett grönt kvarter med en ny, öppen karaktär och bostäder med stor variation. Nu hyr vi ut ännu fler trivsamma bostäder här. Välkommen!

De 24 lägenheterna på Visgatan 11–15 finns i storlekar mellan två och fem rum och kök, från 48,5 till 114 kvadratmeter. Merparten av bostäderna är tre och fyror på drygt 82 kvadratmeter.

Olika nivåer av renovering
Husen på Visgatan 11–15 genomgår en omfattande renovering, där vi byter alla tekniska installationer för en modern standard. Bostäderna renoveras olika mycket och därför varierar hyran. En del lägenheter får kök i ny planlösning, andra får nytt kök men behåller det gamla utseendet. I några lägenheter sparar vi innerdörrar, garderober och golvlister medan vissa lägenheter får allt nytt. Fråga oss för att få reda på vad som ingår i just den lägenheten du vill ha.

Rabatt de första sju åren
De första sju åren har vi dessutom en särskild rabatt på bostäderna genom att vi fått ett bidrag från Boverket för vårt arbete med att energieffektivisera husen. Det innebär att du får en lägre hyra till att börja med.
 

Anmäl ditt intresse

Anmälningspersioden är slut. Just nu fördelar vi bostäderna bland dem som anmält intresse.

Service & kommunikation

I Vivalla centrum finns det mesta i serviceväg: livsmedelsbutik, vårdscentral, folktandvård, uttagsautomat, restaurang och kafé samt flera småbutiker. I centrum ligger också Örebro Folkhögskola. Strax intill Vivalla hittar du flera större livsmedelskedjor samt systembolag. Nära Vivalla centrum ligger Vivallaskolan.

I närbelägna Boglundsängen finns ÖBOs bovärdskontor, till hösten 2017, då det flyttar in i ett nytt hus nära Vivalla centrum.

Till Vivalla kommer du med enkelt med buss eller bil. Föredrar du att cykla? Till och från centrala Örebro är det cirka fyra kilometer på fina cykelvägar.


Alla kök görs om och blir mer moderna. En del lägenheter får dessutom ett mer kvadratiskt kök som gör att matplatsen blir större med köksinredning i en vinkel. Köket får nya separata kyl- och frysskåp, ny hällspis, ny diskbänk, diskmaskin och fler eluttag. Ny linoleummatta läggs och vi vävar och målar väggarna i en ljus kulör.

Vi renoverar badrummet och gör det större, med ingång från hallen. Idag finns en separat toalett och ett badrum. De två byggs ihop till ett och samma rum. Det gör att rummet blir större och ingången från köket stängs igen. Dusch är standard i de nya badrummen, men du kan även välja badkar, om du föredrar det. På golvet lägger vi plastmatta och väggarna kaklas med vitt kakel. Bakom toalettstolen finns en dekorativ kakel- eller mosaikpelare. Alla badrum har förberetts för tvättmaskin och torktumlare.

Vi lägger nya linoleumgolv i hall, kök och sovrum. Vardagsrummet får ett nytt parkettgolv. Väggarna i hall, sovrum, kök och vardagsrum vävas och målas i en ljus kulör. 

Lägenheterna en trappa upp får något större balkonger med tak och i bottenplan får bostäderna uteplatser, som inramas av staket och grönska.

Särskilda uthyrningsregler
Dessa lägenheter hyrs endast ut till dig som har regelbunden inkomst från arbete. I övrigt gäller ÖBOs uthyrningsregler och lägenheterna erbjuds efter köpoäng. Du som redan har avtal på en bostad i Vivalla kan fortfarande flytta inom stadsdelen utan krav på inkomst från arbete.
 

Hyrorna varierar beroende på storlek och hur mycket bostaden byggts om.

De första sju åren har vi dessutom en särskild rabatt på bostäderna genom att vi fått ett bidrag från Boverket för vårt arbete med att energieffektivisera husen. Det innebär att du får en lägre hyra till att börja med.

Hyresrabatt efter lägenhetsstorlek/nivå
År 1–5:  850–1 594 kr
År 6:  638–1 195 kr
År 7:  425–797 kr

Hyra 2017, efter fråndragen rabatt
Två rum och kök, 48,5 kvm, 4 730 kr/mån
Tre rum och kök, 81,7–82 kvm, 6 114–7 443 kr/mån
Fyra rum och kök, 81,7–82 kvm,  6 897–7 738 kr/mån
Fem rum och kök, 113,9 kvm,  8 866 kr/mån


Vi tillämpar individuell mätning av kall- och varmvatten och kostnaden för detta läggs på din hyra i efterskott.

Det här gör vi i alla bostäder/hus:
Vi monterar nya 3-glasfönster som isolerar bättre från ljud och kyla/värme samtidigt som de är lättare att hålla rena. Alla fönster får nya persienner.

Dörren till lägenheten byts till en ny säkerhetsdörr som är mer ljudisolerande och säkrare. Det finns inga brevinkast på den nya dörren, istället sätts post-boxar upp i trapphuset.

Vatten- och avloppsledningar byts. Ventilationssystemet byts till FTX-system och alla lägenheter får nya spiskåpor. Elementen (radiatorerna) får nya ventiler.

Strömbrytare och vägguttag byts ut och alla ledningar ersätts av nya jordade. Ny elcentral med automatsäkringar och jordfelsbrytare installeras i hallen. Bredvid elcentralen finns en mediacentral med uttag för bredband.

Entrépartierna blir nya och vi bygger in ett kodlås till porten.

Yttertaket byts och tilläggsisoleras. Träpartier på fasaden målas.

Utanför bostaden
Cykelparkering samt separat cykelförråd finns i närheten av bostaden. Bilplatser och garage finns på flera platser inom kvarteret. Bilplatser hyrs ut separat.

Alla lägenheter har ett förråd på cirka 3 kvm på balkongen eller uteplatsen. I trapphuset finns förråd för barnvagnar och rullatorer.

Utanför husen gör vi en trivsammare gårdsbild med grönska, mjukare gångvägar och ny belysning.

I kvarteret kommer vi också inom kort att renovera radhusen på Lyrikgatan 18-20 samt radhusen på Visgatan 1–5.


Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se