Visgatan 1


Radhus med egen tomt


I kvarteret Hjärstaskogen i Vivalla har vi skapat ett grönt kvarter med en ny, öppen karaktär och bostäder med variation. Nu har helrenoverat fem radhus på Visgatan 1, på fyra rum och kök i två plan, totalt 112,4 kvadratmeter.

Bostäderna har en grön tomt med förråd och uteplats samt en liten entré mot norr.

I juni kan de första hyresgästerna flytta in.

Särskilda uthyrningsregler
Dessa bostäder har enbart hyrts ut till dig som har regelbunden inkomst från arbete. Du som redan har avtal på en bostad i Vivalla kan fortfarande flytta inom stadsdelen utan krav på inkomst från arbete.

Anmäl ditt intresse

Anmäl ditt intresse på Hyrestorget. Uthyrningen startar inom kort.
Är du inte registrerad på Hyrestorget? Gör det här!

Service & kommunikation

I Vivalla centrum finns det mesta i serviceväg: livsmedelsbutik, vårdcentral, folktandvård, uttagsautomat, restaurang och kafé samt flera småbutiker. I centrum ligger också Örebro Folkhögskola. Strax intill Vivalla hittar du flera större livsmedelskedjor samt systembolag. Nära Vivalla centrum ligger Vivallaskolan och ÖBOs bovärdskontor.

Till Vivalla kommer du med enkelt med buss eller bil. Föredrar du att cykla? Till och från centrala Örebro är det cirka fyra kilometer på fina cykelvägar.


Alla kök görs om och blir mer moderna. Köket får nya separata kyl- och frysskåp, ny hällspis, ny diskbänk, diskmaskin och fler eluttag. Ny linoleummatta läggs och vi vävar och målar väggarna i en ljus kulör.

Vi renoverar badrummet som får kaklade väggar och plastmatta på golvet. Dusch är standard i de nya badrummen, men man kan även välja badkar som tillval. Utöver badrum i övre plan finns wc och ett separat tvättutrymme förberett för tvättmaskin och tumlare i bottenplan. Tvättutrustning kan beställa som tillval, annars har du tillgång till en större tvättstuga.

Vi lägger nya linoleumgolv i hall, kök och sovrum. Vardagsrummet får ett nytt parkettgolv. Väggarna i hall, sovrum, kök och vardagsrum vävas och målas i en ljus kulör.

På båda våningarna finns klädkammare, den övre är hela 5,5 kvadratmeter stor.

Det här gör vi i alla bostäder
Vi monterar nya 3-glasfönster som isolerar bättre från ljud och kyla/värme samtidigt som de är lättare att hålla rena. Alla fönster får nya persienner.

Både ytterdörr och balkongdörrar byts ut.

Vatten- och avloppsledningar byts. Ventilationssystemet förbättras och alla lägenheter får nya köksfläktar. Elementen (radiatorerna) får nya ventiler.

Strömbrytare och vägguttag byts ut och alla ledningar ersätts av nya jordade. Ny elcentral med automatsäkringar och jordfelsbrytare installeras i hallen. Bredvid elcentralen finns en mediacentral med uttag för bredband.

Fyra rum och kök, 112,4 kvm
10 563–10 613 kr/mån

Du betalar för el och uppvärmning
Radhusen hyrs ut med kallhyra. Det innebär att du själv tecknar ett eget elavtal och betalar för uppvärmning, varmvattnet samt din hushållsel. Vi installerar en frånluftsvärmepump som hjälper till att reglera inomhustemperaturen och hålla nere din kostnaderna för uppvärmningen.

Egen tomt till radhuset
Till radhuset hör en grön och lättskött tomt, med en plattlagd uteplats. Tomten ramas in av ett staket och i ena änden finns ett förråd, där du kan förvara saker eller din cykel. Som tillval kan du beställa en altan, med eller utan inglasning, om du vill skapa ett uterum som går att använda under en längre period av året.

På framsidan av husen finns en plattlagd entré. Framsidan av huset vetter mot ett grönområde, som vi planerar att ge en ny fin utformning inom de närmsta åren.

Hela den här delen av Vivalla byggs om successivt, vilket innebär att det kommer att ske ombyggnation i de angränsande kvarteren framöver.

Nära till grönområden
Radhusen har ett trivsamt läge i Vivalla, nära till flera grönområden. På andra sidan Vivallaringen finns Vivallakullen som just nu byggs om till ett modernt rekreationsområde. Bland annat rustar man upp gångstigar och gör nya grillplatser, utegym, entréer, lekplats, trappa till toppen av kullen och ett landmärke/konstverk på toppen.


Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se