Studentbostäder Peppargatan 8-20


Studentbostäder i Sörbyängen


Är du student med träning och friluftsliv som ditt stora intresse?

Då är nog Peppargatan, på Sörbyängen, granne med Södra Ladugårdsängen, ditt bästa läge i Örebro.

Här växer två stadsdelar fram, där du har nära till ett fantastiskt utbud för en aktiv fritid. Vad sägs om golfbana som vintertid kompletteras med fina längdspår, MTB-leder, motionsspår, nöjes- och utomhusbad, Friskis & Svettis-anläggning, badmintonhall och tennisbanor, naturreservat, utomhusgym och fotbollsplaner? Och bara knappt två km till Örebros stadskärna. Dessutom har du bekvämt cykelavstånd till Universitetet.

Nya studentbostäder på Peppargatan
På Peppargatan bygger vi  41 nya studentbostäder, i form av små ettor och tvåor, granne med den nyanlagda Grönpepparparken. I huset finns också 61 vanliga lägenheter. Alla är moderna och bekväma hyresrätter, som är perfekta för dig som vill ha tid över till en aktiv livsstil.

Inflyttning sker i mars och april 2017.

Det här är Södra Ladugårdsängen
Södra Ladugårdsängen ligger i anslutning till Ladugårdsängen och Sörbyängen, knappt två kilometer från centrala Örebro. Här byggs just nu för fullt, både småhus och flerfamiljsbostäder, med olika typer av upplåtelseformer. Hela stadsdelen blir en grön och aktiv stadsdel, med fokus på hållbarhet och en varierad arkitektur. Grönska och aktivitetsytor ska prägla gator, parker och innergårdar. Närheten till rekreation, idrott och lek är en viktig del av stadsdelens profil.

Södra Ladugårdsängen binds samman med Ladugårdsängen genom den gröna parken Hagen och med Sörbyängen genom Grönpepparparken.

Det här är Sörbyängen
Sörbyängen är en snabbt växande stadsdel i södra Örebro. Här finns en blandning av bostäder i form av småhus och flerbostadshus, hyresrätt och äganderätt. Det är nära till till naturområden, matbutiker, vårdcentral samt skol- och barnomsorg. Både centrum och universitetsområdet når du på 10 minuter med cykel.

Anmäl ditt intresse

Nu är huset inflyttat och klart, men det kan dyka upp återbud. Håll utkik på Studenttorget.

Är du inte registrerad på Studenttorget? Gör det här!

Service & kommunikation

På var sin sida om Ladugårdsängen och Sörbyängen hittar du större livsmedelsbutiker. I Ladugårdsängen finns vårdcentral, skola, förskola samt viss närservice. I Sörbyängen österut finns också skola och förskola.

Till centrala Örebro cyklar du på mindre än tio minuter, lika så till Universitetsområdet.


Studentlägenheterna finns som små en- och tvårummare, från 29 till 53 kvadratmeter. De har en egen balkong, förutom fyra ettor som istället fått fransk balkong.

Utrustning och detaljer i lägenheterna har genomgående hög standard. Samtliga lägenheter har ekparkettgolv med klinker i entrén och målade väggar i vitt. Köken har bland annat vita luckor, keramisk häll och varmluftsugn samt kyl och frys. Tvårummarna har diskmaskin. Badrummen är kaklade med klinkergolv.

För studentlägenheterna finns en gemensam tvättstuga med moderna maskiner och digitalt bokningssystem. Lägenhetsförråd finns på vinden.

Läs mer om studentbostäderna på Peppargatan

Ett rum och kök, 29–30 kvm, 5 4 859–5 079 kr/mån*
Två rum och kök, 51–53 kvm, 7438–7 593 kr/mån*

*Vi har rabatterat hyran på studentbostäderna med fem procent varje månad i tre år till och med mars 2020. Ett bra sätt att få studiemedlen att räcka till ett riktigt bekvämt boende.

 

Huset ramar in en trivsam gård med grönska och sittplatser och en smal damm med små broar, som leder över mellan de allmänna gräsytorna och huset. På så vis få du som bor i bottenplan mer ostört framför din bostad.

På gården hittar du cykelförvaring och miljöbod i mindre byggnader. Bilparkering finns i carport med motorvärmare samt som öppen plats, med eller utan motorvärmare. Parkeringsplatserna hyrs ut separat.

 


Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se