Peppargatan 8-20


Uthyrning: Bo med läge för en aktiv fritid på Sörbyängen


Är träning och friluftsliv ditt stora intresse?

Då är nog Peppargatan, på Sörbyängen, granne med Södra Ladugårdsängen, ditt bästa läge i Örebro. 

Här växer två stadsdelar fram, där du har nära till ett fantastiskt utbud för en aktiv fritid. Vad sägs om golfbana som vintertid kompletteras med fina längdspår, MTB-leder, motionsspår, nöjes- och utomhusbad, Friskis & Svettis-anläggning, badmintonhall och tennisbanor, naturreservat, utomhusgym och fotbollsplaner? Och bara knappt två km till Örebros stadskärna.

Nya hyresrätter på Peppargatan
På Peppargatan bygger vi 61 lägenheter, två till fyra rum och kök samt 41 studentbostäder, i form av små ettor och tvåor, granne med den nyanlagda Grönpepparparken med utegym. Moderna och bekväma hyresrätter, som är perfekta för dig som vill ha tid över till en aktiv livsstil. Inflyttning i mars-april 2017.

Det här är Södra Ladugårdsängen
Södra Ladugårdsängen ligger i anslutning till Ladugårdsängen och Sörbyängen, knappt två kilometer från centrala Örebro. Här byggs just nu för fullt, både småhus och flerfamiljsbostäder, med olika typer av upplåtelseformer. Hela stadsdelen blir en grön och aktiv stadsdel, med fokus på hållbarhet och en varierad arkitektur. Grönska och aktivitetsytor ska prägla gator, parker och innergårdar. Närheten till rekreation, idrott och lek är en viktig del av stadsdelens profil.

Södra Ladugårdsängen binds samman med Ladugårdsängen genom den gröna parken Hagen och med Sörbyängen genom Grönpepparparken.

Det här är Sörbyängen
Sörbyängen är en snabbt växande stadsdel i södra Örebro. Här finns en blandning av bostäder i form av småhus och flerbostadshus, hyresrätt och äganderättDet är nära till till naturområden, matbutiker, vårdcentral samt skol- och barnomsorg. Både centrum och universitetsområdet når du på 10 minuter med cykel.  

Anmäl ditt intresse

Nu kan du anmäla ditt intresse. Gör det direkt på Hyrestorget.

Är du inte registrerad på Hyrestorget? Gör det här!

Service & kommunikation

På var sin sida om Ladugårdsängen och Sörbyängen hittar du större livsmedelsbutiker. I Ladugårdsängen finns vårdcentral, skola, förskola samt viss närservice. I Sörbyängen österut finns också skola och förskola.

Till centrala Örebro cyklar du på mindre än tio minuter, lika så till Universitetsområdet.


Lägenheter med en standard lätt att leva med
De vanliga lägenheterna är två till fyra rum och kök, från 57 till 121 kvadratmeter, med en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Varje lägenhet har en stor balkong, antingen åt söder eller väster. Tre- och fyrarummarna har fönster åt två väderstreck. En tre- och en fyrarummare har dessutom en stor terrass på 50 respektive 75 kvadratmeter.

Takhöjden varierar från 2,4 meter i det övre planet till 2,7 meter i bottenplan.

Utrustning och detaljer i lägenheterna har genomgående hög standard. Köken har bland annat vita luckor, keramisk häll och varmluftsugn samt kyl och frys. Diskmaskin finns i de alla lägenheter, från två till fyra rum och kök. Samtliga lägenheter har ekparkettgolv med klinker i entrén. Badrummen är kaklade med klinkergolv och utrustade med tvättmaskin och torktumlare. Väggarna är vitmålade. Du kan välja fondväggar om du vill, antingen tapet eller målad.

Som tillval kan du mot en extra kostnad välja inglasning av balkong, glasad duschvägg eller badkar.

Alla lägenheter har ett litet förrådsutrymme på sin balkong. Dessutom finns ett antal varmförråd att hyra i bottenvåningen.

Bekväma studentlägenheter
Studentlägenheterna finns som små en- och tvårummare, från 29 till 53 kvadratmeter. Även studentbostäderna har en egen balkong, förutom fyra enrummare som istället fått fransk balkong.
Utrustning och detaljer i lägenheterna har genomgående hög standard. Samtliga lägenheter har ekparkettgolv med klinker i entrén och målade väggar i vitt. Köken har bland annat vita luckor, keramisk häll och varmluftsugn samt kyl och frys. Tvårummarna har diskmaskin. Badrummen är kaklade med klinkergolv.

För studentlägenheterna finns en gemensam tvättstuga med moderna maskiner och digitalt bokningssystem. Lägenhetsförråd finns på vinden.

Två rum och kök, 57–58 kvm, 8 318–8 699 kr/mån
Tre rum och kök, 70–99 kvm, 10 148–12 352 kr/mån
Fyra rum och kök, 92–121 kvm, 11 990–14 795 kr/mån

Fler exempel på planlösningar
Tre rum och kök, 70 kvm
Tre rum och kök, 75 kvm
Tre rum och kök, 76 kvm
Tre rum och kök, 76 kvm
Tre rum och kök, 99 kvm
Fyra rum och kök, 92 kvm
Fyra rum och kök, 92 kvm
Fyra rum och kök, 92 kvm
Fyra rum och kök, 93 kvm
Fyra rum och kök, 95 kvm
Fyra rum och kök, 99 kvm

Individuell mätning av kall- och varmvatten är standard. Det innebär att du betalar för allt vatten du använder, både varmt och kallt.

Huset ramar in en trivsam gård med grönska och sittplatser och en smal damm med små broar, som leder över mellan de allmänna gräsytorna och huset. På så vis få du som bor i bottenplan mer ostört framför din bostad.

På gården hittar du cykelförvaring och miljöbod i mindre byggnader. Bilparkering finns i carport med motorvärmare samt som öppen plats, med eller utan motorvärmare. Parkeringsplatserna hyrs ut separat.


Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se