Lyrikgatan 18-20


Radhus med egen tomt mot söder


I kvarteret Hjärstaskogen i Vivalla har vi skapat ett grönt kvarter med en ny, öppen karaktär och bostäder med stor variation. De senaste bostäderna vi byggt om är 11 radhus på Lyrikgatan 18–20 är alla 111,7 kvadratmeter stora med fyra rum och kök i två plan.

Bostäderna har en grön tomt med förråd och uteplats i söderläge samt en liten entré mot norr. Ett av sovrummen på övre plan har en fransk balkong.

Bostäderna genomgår en omfattande renovering, där vi byter alla tekniska installationer för en modern standard.

Hyresrabatt i sju år
De första sju åren har vi dessutom en särskild rabatt på bostäderna genom att vi fått ett bidrag från Boverket för vårt arbete med att energieffektivisera husen.

Anmäl ditt intresse

Nu är alla radhusen på Lyrikgatan 18-20 uthyrda.

 

Service & kommunikation

I Vivalla centrum finns det mesta i serviceväg: livsmedelsbutik, vårdscentral, folktandvård, uttagsautomat, restaurang och kafé samt flera småbutiker. I centrum ligger också Örebro Folkhögskola. Strax intill Vivalla hittar du flera större livsmedelskedjor samt systembolag. Nära Vivalla centrum ligger Vivallaskolan.

I närbelägna Boglundsängen finns ÖBOs bovärdskontor, till hösten 2017, då det flyttar in i ett nytt hus nära Vivalla centrum.

Till Vivalla kommer du med enkelt med buss eller bil. Föredrar du att cykla? Till och från centrala Örebro är det cirka fyra kilometer på fina cykelvägar.


Köket
Alla kök görs om och blir mer moderna. Köket får nya separata kyl- och frysskåp, ny hällspis, ny diskbänk, diskmaskin och fler eluttag. Ny linoleummatta läggs och vi vävar och målar väggarna i en ljus kulör.

Badrummet
Vi renoverar badrummet som får kaklade väggar och plastmatta på golvet. Bakom toalettstolen finns en dekorativ kakel- eller mosaikpelare. Dusch är standard i de nya badrummen, men man kan även välja badkar som tillval. Utöver badrum i övre plan finns wc och separat tvättutrymme förberett för tvättmaskin och tumlare i bottenplan. Tvättutrustningen kan beställa ssom tillval.

Väggar och golv
Vi lägger nya linoleumgolv i hall, kök och sovrum. Vardagsrummet får ett nytt parkettgolv. Väggarna i hall, sovrum, kök och vardagsrum vävas och målas i en ljus kulör.

Det här gör vi i alla bostäder
Vi monterar nya 3-glasfönster som isolerar bättre från ljud och kyla/värme samtidigt som de är lättare att hålla rena. Alla fönster får nya persienner.

Dörren till bostaden byts till en ny säkerhetsdörr som är mer ljudisolerande och säkrare. Det finns inga brevinkast på den nya dörren, istället sätts post-boxar upp i trapphuset.

Vatten- och avloppsledningar byts. Ventilationssystemet förbättras och alla lägenheter får nya köksfläktar. Elementen (radiatorerna) får nya ventiler.

Strömbrytare och vägguttag byts ut och alla ledningar ersätts av nya jordade. Ny elcentral med automatsäkringar och jordfelsbrytare installeras i hallen. Bredvid elcentralen finns en mediacentral med uttag för bredband.

Yttertaket byts och tilläggsisoleras. Träpartier på fasaden målas.

Egen tomt
Till varje radhus hör en grön och lättskött tomt i söderläge, med en plattlagd uteplats. Tomten ramas in av ett staket och i ena änden finns ett förråd, där man kan förvara saker eller kanske en cykel. Som tillval kan man beställa en altan, med eller utan inglasning, för att skapa ett uterum som går att använda under en längre period av året. På framsidan av husen finns en plattlagd entré.

De första sju åren har vi en särskild rabatt på bostäderna genom att vi fått ett bidrag från Boverket för vårt arbete med att energieffektivisera husen.

Fyra rum och kök - exempel på planlösning

Månadshyran för 2017, efter rabatt:
Lyrikgatan 18: 9 746 kr/mån
Lyrikgatan 20: 9 744 kr/mån

Hyresrabatt per månad:
År 1–5:  1 547–1 549 kr
År 6:  1 160–1 162 kr
År 7:  773–774 kr

Särskilda uthyrningsregler
Dessa bostäder har enbart hyrts ut till hyresgäster som har regelbunden inkomst från arbete. Den som redan har avtal på en bostad i Vivalla kan fortfarande flytta inom stadsdelen utan krav på inkomst från arbete.

Individuell mätning varm- och kallvatten
Vi tillämpar individuell mätning av kall- och varmvatten och kostnaden för detta läggs på hyran i efterskott.

Egen tomt
Till varje radhus hör en grön och lättskött tomt i söderläge, med en plattlagd uteplats. Tomten ramas in av ett staket och i ena änden finns ett förråd. Som tillval kan man beställa en altan, med eller utan inglasning. På framsidan av husen finns en plattlagd entré.

Utemiljön
Utanför husen gör vi en trivsammare gårdsbild med grönska, mjukare gångvägar och ny belysning.

I kvarteret kommer vi också inom kort att renovera radhusen på Visgatan 1–5.

Mittemot radhusen renoverar vi också en lekplats som blir ett uppskattat tillskott för barnen.


Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se