Grankottevägen 6-8


Bo smått & gott - med hyresrabatt i 10 år


Nu hyr vi ut våra nybyggda hus på Grankottevägen 6 och 8. Här får du mycket på liten yta, utan att göra avkall på vare sig funktion eller form. Dessutom får du hyresrabatt de tio första åren!

De båda husen ligger granne med Brickebackens IP och blir fem våningar höga. Totalt bygger vi 78 ettor och tvåor. I nummer 8 finns endast studentlägenheter och i nummer 6 vanliga lägenheter.

Den 15 juni kan de första hyresgästerna flytta in.

Nytt sätt att hyra ut.
Vi hyr ut bostäderna på Grankottevägen på ett nytt sätt. Först hyr vi ut 70 procent av lägenheterna som vanligt, det vill säga att den med högst köpoäng får välja bostad först. De övriga 30 procenten hyr vi sedan ut genom ett slumpvis urval.

Anmäl ditt intresse

Just nu pågår fördelningen av de sista bostäderna. Hyresgästerna flyttar in i mitten av juni.

Service & kommunikation

En knapp kilometer ifrån Grankottevägen finns Brickebackens centrum med bland annat livsmedelsbutik, restaurang, inomhusbad och gym, vårdcentral och folktandvård.

Till Universitetet är det ca 1,5 km. Inte långt därifrån finns livsmedelsbutiker och närservice.

Stadsbussen stannar på den östra sidan av Grankottevägen.

Hyresrabatt i 10 år

Här får du en hyresrabatt under de tio första åren! Från grundhyran för bostäderna drar vi en hyresrabatt, som uppgår till 25 procent av hyran det första året. Den trappas sedan ned så att den är helt borta år elva.


Ettorna är på 35 kvadratmeter och består av ett rum samt köksdel kombinerad med hall. Därmed får du ett stort, flexibelt bostadsrum där du slipper känna att du sover i köket. På så vis blir det också lättare att skapa en avskild sovplats, om du vill.

Tvåorna är 45 kvadratmeter stora och består av köksdel, vardagsrum samt sovrum. Mellan köksdelen och vardagsrummet är det helt öppet och du har fönster åt två håll. I sovrummet får du plats med en dubbelsäng och har ändå plats för en arbetsplats.

Badrummet har dusch, kaklade väggar och klinker på golvet. Här finns också en kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Köket utrustas med spis med häll, kyl/frys och köksinredning i vitt. Alla lägenheter har förberedd plats för mikrovågsugn och tvåorna har förberetts för diskmaskin, om man väljer att installera en sådan senare.

Lägenheterna har fint ljusinsläpp, klassisk ekparkett i alla rum, fönsterbänkar i vacker natursten och väggar tapetserade i vitt/ljusbeige.

Alla lägenheter har egen balkong eller uteplats.

Här hittar du all information om Grankottevägen i en pdf.

 

1 rum och kök, 35 kvadratmeter, variant A
Grundhyra år 1: 5 360 kr/mån
Rabatt: -1 340 kr/mån
Din hyra: 4 020 kr/mån

1 rum och kök, 35 kvadratmeter, variant B
Grundhyra år 1: 5 360 kr/mån
Rabatt: -1 340 kr/mån
Din hyra: 4 020 kr/mån

2 rum och kök, 45 kvadratmeter
Grundhyra år 1: 6 600 kr/mån 
Rabatt: -1 650 kr/mån 
Din hyra: 4 950 kr/mån

Bostäderna på Grankottevägen får en hyresrabatt under de tio första åren, genom en helt ny hyresmodell som vi provar i ÖBO. Från grundhyran för bostäderna drar vi en hyresrabatt, som uppgår till 25 procent av hyran det första året. Den trappas sedan ned så att den är helt borta år elva.

Bra att veta är att grundhyran för bostaden påverkas av resultatet av hyresförhandlingen som görs varje år och att det är från den nya grundhyran som rabatten dras.

De två husen blir fem våningar höga och ligger mellan den gröna Brickebackens Idrottsplats och Grankottevägens äldre studentbostäder, ett område med hus i två våningar.

Utanför husen finns lägenhetsförråd i separat byggnad. Här i närheten finns också miljöhus och markbehållare för källsortering av avfall.

På Grankottevägen bor du nära universitetet och Brickebacken. Det är cirka 1,5 kilometer till universitetet och 4,5 kilometer till Örebros centrum. Brickebacken har ett eget centrum, här kan du se vad som erbjuds.

Det är också nära till strövområden och motionsspår samt gott om gräsytor.

 


Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se