Du är här: Startsida / Bostäder / Våra stadsdelar / Bo på väster / Vivalla / Vi förnyar i Vivalla

Vi förnyar i VivallaVi förnyar i Vivalla

Sedan 2012 har vårt förnyelsearbete i Vivalla pågått. Det är ett omfattande projekt som löper över många år. Målet är att bygga en hållbar boendemiljö för framtiden.

Vi vill minska segregationen genom att närma stadsdelen till resten av staden. Vi vill stärka tillgängligheten och minska utanförskapet.

Vi ska:

  • skapa ett tryggare boende.
  • skapa en stark kvarterskänsla.
  • skapa en bra trafikmiljö.
  • sänka energiförbrukningen.

Vi ökar också möjligheten att välja olika boendealternativ med en blandning av tvåvåningshus, punkthus och radhus. Vissa radhus säljs för att införa äganderätt i stadsdelen.

När vi bygger om förändras även utemiljöerna. Vi tror att med ökad trivsel och kvarterskänsla minskar också skadegörelsen.

Under projektets gång arbetar vi med boinflytande. Det finns flera sätt för boende i Vivalla att vara med och påverka i grupper, diskutera och komma med förslag.

Bygger om i etapper
Stadsdelen förnyas i etapper där Visgatan i kvarteret Hjärstaskogen var först ut. Här har vi öppnat upp ytorna, förändrat utemiljö och gårdar och använt den senast tekniken genom en mängd klimatsmarta åtgärder. Här finns tvåvåningshus, ett punkthus samt radhus i två plan. Kvarteret upplevs som tryggt och många trivs.

I början av 2015 påbörjades nästa etapp på Versgatan, och även här stod hållbarhetsfrågorna i fokus. Här har vi låtit oss inspireras av känslan av 60- och 70-tal och de färger och material som var populära då, när Vivalla var nytt.

Planen är att fortsätta med vårt förnyelsearbete bit för bit medsols genom Vivalla.

Två boendebyggare arbetar

Boendebyggarna
I våra upphandlingar ställs sociala krav där vi tar tillvara på de boendes egen kraft genom att erbjuda praktikplatser i projektet boendebyggarna.

 

 

Klicka på bilden för att läsa mer om våra aktuella renoveringsprojekt

Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se