Du är här: Startsida / Bostäder / Våra stadsdelar / Bo på väster / Västhaga

VästhagaLåghus och höghus med hissI Västhaga finns flerfamiljshus i en till två våningar och höghus i sex våningar. Låghusen har tre till fyra rum och kök och är grupperade i gårdar som avgränsar mot en anslutande park. Lägenheterna i bottenvåningen har ingång direkt från gården. Till övervåningen kommer man genom en utvändig spiraltrappa som leder upp till en balkong.

De tio höghusen har lägenheter på ett till två rum och kök. Alla lägenheter har en rymlig balkong. Husen har hiss.

Västhaga ligger i närheten av Karlslunds herrgård som är ett trevligt utflyktsmål med vackra naturstigar, grillplatser, sommarservering och ridskola. I Karlslundsskogen finns motionsslingor, elljusspår och skidspår vintertid. På Rosta gärde finns många fotbollsplaner med varierande storlek och aktiviteter.

I anslutning till Västhaga finns Haga centrum som erbjuder en bra service med bland annat affärer, restaurang och apotek. Här ligger också Hagabadet som förutom badet inrymmer ett träningscenter.

Husen i Västhaga byggdes mellan åren 1969-72. Tvåvåningshusen har 361 lägenheter, höghusen 480.

Bovärdskontor 
Varbergagatan 26 D
Öppettider

Sökområde på Hyrestorget:
Västhaga

Bra att veta

  Byggt 1969 - 1972
  841 bostäder
  Stadsbuss
  Du hittar närmaste service i Haga centrum där serviceutbudet är stort. Du har bland annat uttagsautomat, mataffär, vårdcentral, folktandvård, apotek, blomsterbutik, bibliotek, kiosk, restaurang, skomakeri, frisör samt badhus med träningscenter.
  Nära till bland annat Karlslundsområdet, Svartån, Hästhagen.

Parkeringsmöjligheter

  I Västhaga har du möjlighet att hyra garage, carport, p-plats, MC-plats eller husvagns-parkering. Sök via Parkeringstorget för att se om något finns ledigt.

Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se