Du är här: Startsida / Bostäder / Våra stadsdelar / Bo på väster / Rosta

RostaLjusa stjärnhus och radhus vid SvartånRosta, med de karaktäristiska stjärnhusen, var det första bostadsområdet som byggdes utanför centrala stan. De första hyresgästerna flyttade in redan 1948. Idag är Stjärnhusen i Rosta q-märkta, något man förstår när man besöker de slingrande husen som är putsade i mustiga mättade färger. På Rosta strand finns också 33 lägenheter med tre till fem rum och kök i ett och ett halvt plan i radhuslängor. Stadsdelen har totalt 1 300 lägenheter.

Stjärnhusen är byggda runt Östra och Västra Vintergatan. Alla hus är i tre våningar och byggdes med stjärnform, för att lägenheterna skulle få fönster åt tre olika väderstreck. Hiss finns i vissa hus. Till utrustningen i och intill husen hör tvättstuga (fristående), cykel- och barnvagnsrum, miljöbodar och lägenhetsförråd. Garage och parkering finns att hyra. Dessutom finns parkering med p-automat.

Området är bilfritt med undantag för bussen Flexlinjen. Östra- och västra Rostaparken har stora gräsmattor och sommartid en plaskdamm för barnen.

Rosta har ett eget centrum med ett stort utbud. En cykeltur på fem minuter tar dig in till centrala Örebro, vilket gör att hela stadens serviceutbud finns inom räckhåll. Du har också ett vackert promenadstråk upp till centrum utefter Svartån.  

Östra Vintergatan 7, höghuset i centrum, är ett seniorboende med gemensamhetslokal i bottenplan. Hiss finns förstås.


Bovärdskontor
Östra Vintergatan 7
Öppettider

Sökområde på Hyrestorget:
Rosta

Bra att veta

  Byggt 1947 - 1953
  1 300 bostäder
  Seniorbostäder finns
  Stadsbuss
  Här finns Rostaskolan (åk 1-6), livsmedelsbutik med postombud (coop), restaurang, cykelaffär, kiosk, blomsterbutik, frisör och uttagsautomat. Du har här tillgång till bredband via Stadsnät.
  Nära till Karlslunds-området, Älvtomta koloni-trädgårdar, Hästhagen, Rosta gärde, Trängen och Svartån.

Parkeringsmöjligheter

  I Rosta har du möjlighet att hyra varmgarage, garage, carport, p-plats, MC-plats och husvagnsparkering. Sök via Parkeringstorget för att se om något finns ledigt.

Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se