Du är här: Startsida / Bostäder / Våra stadsdelar / Bo på väster / Markbacken

MarkbackenStadsdel med karaktär

Markbacken ligger på väster, nära centrala Örebro. Stadsdelen har totalt 1 200 lägenheter fördelade i flerfamiljshus om tre till åtta våningar. Vissa hus har hiss. Kännetecknande för lägenheterna är att de är små men välplanerade. Vissa av lägenheterna har inglasade balkonger och många har uteplats.

Stadsdelen är bilfri med rymliga skyddade innegårdar, stora gräsmattor och gott om gröna träd.

Markbacken byggdes mellan 1958 och 1963 men är i dag ett område som fått helt ny karaktär. De gamla husen längs Örnsköldsgatan har fått ny färg och form, såväl på utsidan som insidan. 250 lägenheter har också rivits som så småningom ge plats för nya bostäder i flerbostadshus och radhus.På Lertagsgatans vändplats har ett nytt punkthus med seniorbostäder byggts. Huset är i åtta våningar med sammanlagt 29 lägenheter. Dessutom finns ytterligare ett seniorboende på Örnsköldsgatan 59-63. Granne med det finns ett rök- och husdjursfritt boende.

I anslutning till bostäderna finns miljöbodar för källsortering och garage och parkering för uthyrning.

I Markbacken finns skola från åk 1-6 samt barnomsorg. I centrum ligger fritidsgården samt boxningsklubben. Från stadsdelen har du nära till Trängens aktivitetsområde, Varbergas sommarbad och Karlslunds friluftsområde.

Från Markbacken tar du dig snabbt in till centrala Örebro både till fots och med cykel.

Bovärdskontor
Lertagsgatan 8
Öppettider

Sökområde på Hyrestorget:
Markbacken 

Bra att veta

  Byggt 1958 - 1963, 2005
  960 bostäder
  Seniorbostäder finns
  Stadsbuss
  Här finns bland annat kiosk med postombud, cykelaffär, frisör, Brukets skola, livsmedelsbutik och mötesplats Tegelbruket. Du har här tillgång till bredband via Stadsnät.
  Nära till centrala Vasastan med all upptänklig service. Intill ligger Trängen med ishall, fotbollsplaner, curlingbana och minigolf.

Parkeringsmöjligheter

  I Markbacken har du möjlighet att hyra varm-garage, garage, carport,
p-plats, och husvagns-parkering. Sök via Parkeringstorget för att se om något finns ledigt.

Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se