Du är här: Startsida / Bostäder / Våra stadsdelar / Bo på söder / Ladugårdsängen

LadugårdsängenEn stad i staden
Ladugårdsängen ligger på Gustavsviksfältet, Örebro gamla flygfält, två kilometer från city. Vi har 260 lägenheter på Ladugårdsängen. Välj att bo i ett till fem rum och kök, i flerfamiljshus, i radhus, villa eller i en loftlägenhet i den gamla flyghangaren!

Stadsdelen växte fram till bomässan i Örebro 1992 och är byggd som en "stad i staden" med varierade hus, tydliga kvarter, alléer och gågator. I söder gränsar Ladugårdsängen till en park med promenadvägar, lekparker, gräsmattor och öppna fält.

Här är det nära till matbutiker, vårdcentral samt skol- och barnomsorg. Du bor också nära ett fantastiskt utbud för en aktiv fritid. Vad sägs om golfbana som vintertid kompletteras med fina längdspår, MTB-leder, motionsspår, nöjes- och utomhusbad, Friskis & Svettisanläggning, badmintonhall och tennisbanor, naturreservat, utomhusgym och fotbollsplaner?

På var sin sida om Sörbyängen och Ladugårdsängen finns större livsmedelsbutiker. Till centrala Örebro cyklar du på cirka 10 minuter, lika så till universitetsområdet.

I anslutning ligger Södra Ladugårdsängen. Här byggs det för fullt, både småhus och flerfamiljsbostäder med olika typer av upplåtelseformer. Södra Ladugårdsängen binds samma med Ladugårdsängen genom den gröna parken Hagen och med Sörbyängen genom Grönpepparparken.

På Ladugårdsängen finns också kollektivhuset Vildsvinet. På gården finns bland annat växthus, hönshus och odlingslotter. Huset förvaltas av en ekonomisk förening där alla hyresgäster är medlemmar.

Bovärdskontor 
Änggatan 24
Öppettider

Sökområde på Hyrestorget:
Ladugårdsängen

Bra att veta

  Byggt 1991 - 1992, 2004
  260 bostäder
  Stadsbuss
  I området finns vårdcentral, skola, förskola, servicebutik, pizzeria.
  Nära till Gustavsviks upplevelsebad och golfbana, tennis- och badmintonhall, motionsspår i Sörbyskogen.

Parkeringsmöjligheter

  I Ladugårdsängen har
du möjlighet att hyra garage, carport, p-plats och MC-plats. Sök via Parkeringstorget för att se om något finns ledigt.

Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se