Du är här: Startsida / Bostäder / Våra stadsdelar / Bo på söder / Kaprisen

KaprisenMed radhuskänsla!

I Sörbyängen, en av Örebros mest expansiva och eftertraktade stadsdelar, finns 16 lägenheter på tre till fyra rum och kök. Här bor du med stadens puls inom cykelavstånd och naturen runt knuten. Husen byggdes under 2009.

Lägenheterna
I fyra hus, två våningar höga har vi sammanlagt tio bostäder med fyra rum och kök samt sex stycken med tre rum och kök. Alla är 85 kvadratmeter stora, med ett riktigt fint läge i den nya stadsdelen!

Här bor du med god komfort i lägenheter med fin balans mellan ljus och rymd samt smarta lösningar. De 85 kvadratmetrarna med 2.60 i takhöjd är väl utnyttjade. Bostäderna är inredda med ekparkett på golven och kakel och klinker i det stora badrummet. Även vid entrén är klinker golvmaterial. I det mindre duschrummet/WC:n är det plastmatta på golvet och kakel på väggarna.

I badrummet har du din egen praktiska tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare, avlastningsytor och förvaring. Dusch är standard, men badkar kan väljas som ett tillval. Väggarna i lägenheten är målade eller tapetserade.

Kök och vardagsrum har god kontakt genom en halvöppen planlösning. I köket får du gott om bänkytor och skåp. Skåpsluckorna är klassiskt vita och spis med häll är standard, liksom kyl/sval och separat frys. Köket är förberett för diskmaskin.

Till det stora sovrummet hör en egen rymlig klädkammare. De två mindre sovrummen ligger i andra delen av bostaden och förenas av en gemensam dusch/WC.

I trerummaren har ett av de mindre sovrummen öppnats till förmån för ett generöst vardagsrum. Lägenheterna har tillgång till bredband via Stadsnät eller Comhem.

Lägenheterna i bottenplan har en stenlagd uteplats på framsidan och en uteplats med både gräsyta och plattor på baksidan. På övervåningen får du en entrébalkong mot öster och en balkong mot väster.

Service och kommunikationer
Adressen är Basilikavägen 2–8 och till de centrala delarna av staden det är ändå inte långt. Närmsta service hittar du i Tybble och i området kring Österplan.

I stadsdelarna runt om finns skolor från förskoleklass till högstadium och barnomsorg. Gillar även de små i familjen att vara ute? I Sörbyängen finns ett av Örebros populära Ur och skur-dagis.  

Även om det är smidigt att cykla finns stadsbussarna på nära håll och det är enkelt att ta sig till och från husen med bil. På tal om bil, visste du att ÖBO har en egen bilpool Ekobil, perfekt för den som inte använder bilen varje dag eller behöver en extra bil ibland.

Förråd och parkering
Intill varje lägenhet finns ett drygt fem kvadratmeter stort förråd, där exempelvis en barnvagn får plats. Cykeln ställer du i separat cykelförråd på gården och där finns även parkeringsplatser med motorvärmare.

Energieffektiva hus
Bostäderna i Kaprisen är energisnåla. Extra isolering av fasader och fönster samt ventilation med värmeåtervinning gör att energiförbrukningen är låg. Bostäderna värms upp med fjärrvärme. Vi tillämpar individuell mätning av varm- och kallvatten, vilket betyder att du betalar för det du själv förbrukar.

Bovärdskontor 
Änggatan 24 
Öppettider

Service och utbud

  Byggt 2009
  16 lägenheter
  Stadsbuss
  I närbelägna Tybble finns bland annat livsmedelsbutik med postombud, bank, uttagsautomat, vårdcentral, folktandvård, blomster-affär, apotek, restaurang, frisör och kiosk. Nära till Ladugårdsängen där det finns vårdcentral, skola, förskola samt viss närservice. I Sörbyängen österut finns skola och förskola.
  Här har du tillgång till bredband från Stadsnät.
  Nära till Gustavsviks upplevelsebad och golfbana, tennis- och badmintonhall, motionsspår i Sörbyskogen.
  Sök lediga parkerings-platser, garage eller carport
i närheten via Parkeringstorget för att se om något finns ledigt.

Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se