Du är här: Startsida / Bostäder / Våra stadsdelar / Bo på öster / Brickebacken

BrickebackenNaturnära och barnvänligt

Brickebacken erbjuder Örebros högsta läge, fem kilometer sydost om centrum. Här finns frisk luft, närhet till strövområden och motionsspår samt gott om gräsytor. Stadsdelen har ett eget centrum med mataffär och service och ett fint inomhusbad med gym och solarier. I centrum finns även kultur- och fritidsföreningen Trädet med verksamhet för alla åldrar. Föreningen driver också Café Brickan. I stadsdelen finns också en plaskdamm utomhus för lite mindre barn.Stadsdelen byggdes 1969-73 och har drygt 1 800 lägenheter. De flesta husen är byggda i två våningar, vilket gör att många lägenheter har uteplats. Lägenhetsstorlekarna varierar från två till fem rum och kök. I stadsdelen finns också två höghus med hiss. I lägenheterna har du tillgång till snabbt Internet via kabeltv-nätet och Stadsnät.

Alla gårdar i Brickebacken är alla bilfria. Barnen kan röra sig fritt och hittar snabbt många kompisar. För dig som är trädgårdsintresserad finns möjlighet att bli gårdspysslare. Då får du material och växter av ÖBO för att själv utforma och göra fint på gården där du bor.I området finns dessutom en hundklubb, som ordnar många aktiviteter. Här finns också tillgång till en egen hunträningsplan.

I Brickebacken är det lätt att trivas för både stora och små. Närheten till Örebro Universitet gör att även många studenter trivs i stadsdelen.

Bovärdskontor 
Granrisvägen 23
Öppettider

Sökområde på Hyrestorget:
Brickebacken

Bra att veta

  Byggt 1969 - 1973
  1 800 bostäder
  Seniorbostäder finns
  Stadsbuss
  Här finns livsmedelsbutik med postombud, frisör, pizzeria, kiosk, kafé, folktandvård, vårdcentral, inomhusbad med idorttsanläggning, gatukök, grönsakshandel. Bredband via Stadsnät.
  Nära till Markaskogen med motionsspår, Universitetets idrottsanläggning.

Parkeringsmöjligheter

  I Brickebacken har du möjlighet att hyra varm-garage, garage, carport, MC-plats och husvagns-parkering. Sök via Parkeringstorget för att se om något finns ledigt.

Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se