Du är här: Startsida / Bostäder / ÖBO Student / Våra studentbostäder / Köpoäng

KöpoängHur fungerar köpoängen?

Det är enkelt:
En dags boende eller en dag i kön ger en poäng.

Du som söker studentbostad
Du som söker studentbostad och anmäler dig på Studenttorget, får en köpoäng för varje dag du står som sökande när du gjort din kundanmälan. När du registrerar dig som sökande anmäls du med automatik även på Hyrestorget. Därmed får du köpoäng på Hyrestorget från samma dag som Studenttorget.

Om du bor hos ÖBO, i vanlig bostad
Även du som idag bor hos ÖBO i en vanlig lägenhet räknar köpoäng från det du gjort din kundanmälan på Studenttorget. Du behåller förstås din poäng på Hyrestorget baserad på boendetiden.

När du har fått en bostad
När du fått en bostad hos ÖBO Student nollställs dina köpoäng på Studenttorget och i stället börjar du samla köpoäng på din boendetid. Dessa kan du använda så länge du bor i din nuvarande bostad. Den dagen du väljer att flytta nollställs dina köpoäng och du måste på nytt registrera dig som sökande på Studenttorget för att samla nya köpoäng.

Poängen i externkön på Hyrestorget fortsätter att räknas från första registreringsdagen och påverkas inte av att du fått en studentbostad.

Poäng från föräldrar
Poäng som föräldrar kan föra över till hemmavarande barn kan inte användas på Studenttorget. Inte heller på Hyrestorget efter att man har flyttat in i en studentbostad