Du är här: Startsida / Bostäder / ÖBO Student / För dig som student / När du flyttar ut

När du flyttar utBra att veta när du flyttar ut

Här får du några enkla och bra tips på hur du på bästa sätt fixar flytten!

Avtal: Säg upp ditt lägenhetskontrakt och anmäl flytten till adressändring. Har du tillgång till e- legitimation kan du säga upp din lägenhet via "mina sidor".

Avflyttningsbesiktning: När vi fått reda på att du ska flytta bokar vi in en avflyttningsbesiktning för att få reda på eventuella skador i bostaden. Vi jämför skicket på lägenheten idag med skicket då du flyttade in. Utifrån tidigare besiktningsprotokoll ser vi om det uppstått skador under din boendetid. Eventuella skador har du chans att åtgärda innan du flyttar ut.

Om du behöver åtgärda hål i väggar använder du spackel eller akrylfog. Tänk då på att endast lägga spackel/fog i hålen. När lagningen torkat slipar du lätt med ett sandpapper och duttar på färg med en svamp. Färgnummer till dina väggar får du av din bovärd.  

Checklista för städning: För att underlätta din flyttstädning får du en checklista av oss (du kan även titta på checklistan nedan). Använd den för att se så du städar allt innan flytten.

 

 Boka städbesiktning: Ring din bovärd i god tid innan flytt och boka tid för städbesiktning. Vid besiktningen kontrollerar bovärden att alla punkter i checklistan är ordentligt städade. Bovärden gör bara en städbesiktning och det är du som hyresgäst som ansvarar för att boka den. 

Flyttstädning: Det sista du gör är att flyttstäda. Här gäller det att vara noggrann från början – du sparar pengar på att städa bra. Om du inte har städat tillräckligt noga kommer du att bli ersättningsskyldig för städkostnaden. Ett tips till dig som inte kan eller vill städa själv är att anlita en städfirma och utnyttja rutavdraget. På Skatteverkets hemsida kan du få mer information om skattereduktion för hushållsnära tjänster.

Nycklar & taggar: Utkvitterade nycklar och taggar lämnar du till bovärdskontoret i Brickebacken senast klockan 10.00 samma dag du flyttar. Det går bra att lämna nycklar dygnet runt i brevinkastet utanför bovärdskontoret. Märk i så fall nycklarna med din adress. Glöm inte bort att kolla upp vilken dag du ska flytta ut ur lägenheten. 

Lycka till med flytten!