ÖrebroBostäder AB
Fredsgatan 20 A Box 8033
700 08 Örebro
Telefon: 019-19 42 00
Mejl: kundcenter@obo.se
Du är här: Startsida / Bostäder / ÖBO Student / För dig som student / Att flytta in

Att flytta inVälkommen till din studentbostad!

Välkommen till livet som student! Som ny hyresgäst ställs man ofta inför en hel del frågor, något som vi hjärna hjälper dig med.

Ring kundcenter
Du når oss enklast på 019-19 42 00. I vårt kundcenter kan vi svara på det mesta av dina frågor och vi finns där måndag till fredag kl. 07:00-17:00.

Akut hjälp helger och sena kvällar
Behöver du hjälp på helgen eller när vår personal gått hem ringer du Trygghetsjouren, tel. 019-10 10 00. Trygghetsjouren kontaktar du också om du låst dig ute. Låsöppning kan beställas dygnet runt och sker endast mot betalning och uppvisande av godkänd legitimation.

Besiktningsprotokoll
Det är viktigt att du läser igenom besiktningsprotokollet. Felanmärkningar åtgärdas av oss inom tre arbetsveckor (gäller ej större jobb som till exempel byte av golvmattor och målningsarbeten). Hittar du skador utöver de som är noterade på besiktningsprotokollet, meddelar du dem till vårt kundcenter inom tio arbetsdagar. Om vi inte får gå in med reservnyckel för att åtgärda felanmärkningarna, vill vi att du kontaktar vårt kundcenter omgående.

En student per rum
Det är endast tillåtet att bo en person per korridorsrum. Du riskerar att förlora ditt avtal om du bryter mot den regeln.Nycklar och taggar

Om du tappar bort nycklar kan du köpa nya av oss för 155 kr. Ett låsbyte måste dock utföras i samband med din avflyttning och kostnaden för det är för närvarande 1 330 kr.  En tagg kostar 155 kr.

Parkering
Det finns parkeringsplatser vid samtliga av våra studentbostäder. Är du osäker på var dessa finns är du välkommen att kontakta vårt kundcenter.

Nätverksuppkoppling
Alla studenter har uppkoppling via Stadsnät. Du ansluter nätverkssladden från datorn i datauttaget på väggen. Ställ in webbläsaren och börja surfa. Inga lösenord behövs.
Om du vill uppgradera ditt bredband till snabbare hastighet, går du in på Stadsnäts hemsida och väljer tjänsteleverantör.

Vill du hyra samlingslokal, gästrum eller bastu?
Det finns två samlingslokaler (en på Tybblegatan och en på Grankottevägen) som du kan hyra per dygn. För bokning samt nyckelhämtning och lämning: kontakta Pressbyrån vid Universitetet.

Pressbyrån
Åstadalsvägen 3
Tel. 019-10 29 50


Tvättstuga
Tvättstugorna ser olika ut och tvättiderna varierar beroende på om tvättstugorna är fristående eller finns i fastigheten. Du bokar en tid via tvättlistor eller databokning. Mer information om vad som gäller för just din tvättstuga får du när du kvitterar ut dina nycklar.

Städning
Du ansvarar förstås för städningen av din egna bostad. Boende i korridor och delad lägenhet i Brickebacken ansvarar dessutom tillsammans för gemensamma utrymmen, t ex korridor, matrum och kök.