Du är här: Startsida / Bostäder / ÖBO Student / För dig som student / Att flytta in

Att flytta inVälkommen till din studentbostad!

Välkommen till livet som student! Som ny hyresgäst ställs man ofta inför en hel del frågor, något som vi hjärna hjälper dig med.

Nyckelhämtning vid inflytt
Dina nycklar hämtar du på ditt bovärdskontor tidigast den dag ditt avtal börjar gälla. Självklart går det bra att hämta dina nycklar efter kontraktsdagen, under kontorets ordinarie öppettider.

Om du är osäker på vilket bovärdskontor du ska hämta nycklarna på och var det ligger är du välkommen att kontakta vårt kundcenter på 019- 19 42 00.
Börjar ditt avtal gälla en onsdag kan du hämta nycklarna under kontorets ordinarie öppettider på eftermiddagen,
15:30-16:30.
Om din inflyttningsdag är den 1:a i måndaden är du välkommen att hämta nycklarna från kl. 12:00 (inträffar den 1:a i månaden på en helgdag, är du istället välkommen till oss nästkommande vardag).

Om du inte har möjlighet att hämta nycklar själv?
Det går bra att låta någon annan kvittera ut nycklarna i ditt ställe. Du behöver då fylla i en fullmakt. Mer om detta finns att läsa här.

Tidigare inflytt
Vi kan tyvärr inte erbjuda dig att flytta in tidigare än då ditt hyresavtal börjar gälla.

Ring eller maila kundcenter
Du når oss enklast på 019-19 42 00. I vårt kundcenter kan vi svara på det mesta av dina frågor och vi finns där måndag till fredag kl. 07:00-17:00. Det går även att maila vårt kundcenter på kundcenter@obo.se.

Akut hjälp helger och sena kvällar
Behöver du hjälp på helgen eller när vår personal gått hem ringer du Trygghetsjouren på 019-10 10 00. Trygghetsjouren kontaktar du också om du låst dig ute. Låsöppning kan beställas dygnet runt och sker endast mot betalning och uppvisande av godkänd legitimation samt kopia på gällande hyresavtal.

Besiktningsprotokoll
Det är viktigt att du läser igenom besiktningsprotokollet. Felanmärkningar åtgärdas av oss inom tre arbetsveckor (gäller ej större jobb som till exempel byte av golvmattor och målningsarbeten). Hittar du skador utöver de som är noterade på besiktningsprotokollet, meddelar du dem till vårt kundcenter inom tio arbetsdagar. Om vi inte får gå in med reservnyckel för att åtgärda felanmärkningarna, vill vi att du kontaktar vårt kundcenter omgående.

En student per rum
Det är endast tillåtet att bo en person per korridorsrum. Du riskerar att förlora ditt avtal om du bryter mot den regeln.Nycklar och taggar

Om du tappar bort nycklar kan du köpa nya av oss för 155 kr. Ett låsbyte måste dock utföras i samband med din avflyttning och kostnaden för det är för närvarande 1 330 kr.  En tagg kostar 155 kr.

Parkering
Det finns parkeringsplatser vid samtliga av våra studentbostäder. Är du osäker på var dessa finns är du välkommen att kontakta vårt kundcenter. Det behövs inga parkeringstillstånd. Alla våra parkeringsplatser har parkeringsautomat.

Nätverksuppkoppling
Alla studenter har uppkoppling via Stadsnät. Du ansluter nätverkssladden från datorn i datauttaget på väggen. Ställ in webbläsaren och börja surfa. Inga lösenord behövs.
Om du vill uppgradera ditt bredband till snabbare hastighet, går du in på Stadsnäts hemsida och väljer tjänsteleverantör.

Vill du hyra samlingslokal, gästrum eller bastu?
Vi har en samlingslokal på Grankottevägen som du kan hyra per dygn. För bokning samt nyckelhämtning och lämning: kontakta Pressbyrån vid Universitetet.

Pressbyrån
Åstadalsvägen 3
Tel. 019-10 29 50

Tvättstuga
Tvättstugorna ser olika ut och tvättiderna varierar beroende på om tvättstugorna är fristående eller finns i fastigheten. Du bokar en tid via tvättlistor eller databokning.

Städning

Din lägenhet är städbesiktad av bovärd innan du flyttar in. Om du är missnöjd med den städning som är utförd i din lägenhet vid inflytten är det viktigt att du omgående meddelar oss detta. Ta gärna bilder på det du ser. 
Boende i korridor ansvarar tillsammans med övriga boende för städningen av gemensamma utrymmen i korridor, matrum och kök.

Möblerad lägenhet
Hyr du ett möblerat rum ingår följande möbler: sängstomme utan madrass (90x200 cm), bokhylla, lådhurts, soffbord, fotölj, skrivbord och bokhylla.
Observera att lampor inte ingår. Om någon möbel är skadad eller saknas då du flyttar in är det viktigt att du hör av dig till oss. Vi kan dessvärre inte hjälpa dig med förvaring av möbler. Vill du förvara någon eller några av våra möbler är du välkommen att hyra ett förråd. Glöm inte att möblerna måste stå på plats i rummet, vara ordentligt ihopskruvade och vara utan skador när du sedan flyttar.

Korridorsboende
Att bo i korridor kan vara ett perfekt sätt att möta vänner för livet när man kommer till en ny stad. I våra korridorer bor mellan 6-8 studenter tillsammas och man delar på städningen av korridor, kök och matrum. I de flesta korridorerna har man ett rullande städschema för städningen. Minst en gång per år aviserar vi om storstädning av korridorerna och ÖBOs bovärdar städbesiktar de gemensamma ytorna.
Vi tillhandahåller inget husgeråd till korridorerna men i en del korridorer har man gemensamma kastruller, bestick och porslin.