Du är här: Startsida / Bostäder / ÖBO Student / För dig som student / Under din boendetid

Under din boendetidBoendeglädje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vi tycker att det är viktigt att du som är student och hyresgäst hos oss känner att du har möjlighet att påverka ditt boende. Det kan förstås handla om din lägenhet men även om andra saker som gäller din boendemiljö. Du kanske tycker att det är ont om cykelparkeringar eller har en jättebra idé om en grillkväll för dina grannar.

Alla sådana synpunkter är du välkommen att lämna till vårt kundcenter på 019-19 42 00 eller mejla till kundcenter@obo.se

För att få bästa hjälp med din felanmälan
På ÖBO tar vi emot mängder av olika felanmälningar från våra kunder och för att du ska få snabbast möjliga hjälp är det viktigt att rätt information kommer fram av din felanmälan.
Det allra bästa är om du använder dig av ”mina sidor” på ÖBOs hemsida för din felanmälan.
Då framgår både din adress, ditt lägenhets nr och ditt telefon nr (det är viktigt att du snabbt ändrar telefonnumret på mina sidor om du byter det).
Om du hellre vill prata med någon är du välkommen att ringa 019-19 42 00. Vi vill helst inte att du mailar en felanmälan direkt till din bovärd. Om bovärden är borta från skrivbordet en tid blir din felanmälan liggandes i inkorgen och du får vänta onödigt länge.
Om du vill maila en felanmälan (för att t.ex. skicka med en bild) är det bättre att du mailar kundcenter@obo.se. Då hamnar din felanmälan direkt hos någon som är på plats.
Mailar du din felanmälan är det dock jätteviktigt att du skriver med ditt namn, din adress, ditt personnr och om vår reparatör får gå in med nyckel om du inte är hemma.

Vilka felanmälningar kan du åtgärda själv
Vi vill att du själv byter lysrör och glödlampor i alla rum och ugn, kylskåp, och ovanför fläkten. I studentkorridorer byter ÖBO endast lampor i de gemensamma utrymmena.
Du ska själv byta säkringar som är pacerade i lägenheten eller i direkt närhet.
Du måste hålla golvbrunn och handfat fria från hår och smuts. Om vattnet börjar rinna ned sakta är det viktigt att du rengör i golvbrunn eller vattenlås först innan du ringer för att göra en felanmälan.
Det är alltid bra att investera i en skruvmejsel så att du kan dra åt skruvar som börjar sitta lite löst.

Parkering
Det finns parkeringsplatser för dig och dina besökare vid alla våra studentbostäder. Du behöver inget parkeringskort, utan betalar för din parkeringstid i automat.

Nycklar
Tänk på att hålla hårt i nycklarna. Ett låsbyte kostar för närvarande 1330 kr. En tagg och postboxnyckel kostar 155 kr st.

Vi mailar mycket av vår information
För att du ska kunna ta del av våra nyheter var du än befinner dig och för att spara på miljön, så mailar vi den mesta av vår information. Var noga med att uppdatera din mailadress på "mina sidor" så missar du inte något som rör ditt boende.

Möblerade rum eller lägenheter
Möblerna i ditt rum tillhör lägenheten. Det ska finnas en sängram, ett soffbord, en hurts, ett skrivbord, en fåtölj, en bokhylla och en skrivbordsstol när du flyttar in. Du får själv förvara de möbler du inte vill ha i förråd eller dylikt.
När du flyttar ut måste alla möbler finnas på plats i rummet eller lägenheten, vara ordentligt ihopskruvade och sakna skador.

Att hyra ut i andra hand
All andrahandsuthyrning måste godkännas av vår uthyrning. Tänk på att det är dig som förstahandshyresgäst, vi kontaktar för information och det är du som ska fatta alla beslut gällande lägenheten. Det är också du som är ansvarig för lägenheten, även om du hyr ut i andra hand.

Boende i korridor
Ibland fungerar korridorsboendet helt friktionsfritt men ibland är det även svårt att komma överens. De flesta problemen i korridorerna brukar gälla städningen. Städningen av korridoren är gemensam och ansvaret delas lika mellan alla som bor i korridoren. Vi på ÖBO hjälper er gärna med att få till ett städschema och av oss kan man även få en skylt att hänga på dörren när det är städvecka.
Om du reser bort en tid, så glöm inte att meddela dina grannar. På så sätt behöver de inte bli sura om skylten hänger på din dörr och du inte städar.