Seniorbostäder - www.obo.se
Du är här: Startsida / Bostäder / ÖBO Senior / Seniorbostäder

SeniorbostäderSeniorbostäder som ger dig mer

Seniorbostäder

ÖBO har cirka 1 200 seniorbostäder runt om och mitt i Örebro. Bland annat får du bo i vardagslyx i våra nybyggda seniorbostäder på Karlslundsgatan 23 A-E och njuta av en drömlik utsikt över Hjälmaren på Holländaregatan 22.

Men varför flytta in till city när du kan bo kvar i området du redan älskar? ÖBO erbjuder även seniorbostäder utanför Örebro, där de idylliska radhusen på Gamla Arbogavägen 11-15 i lantliga Glanshammar bara är ett av många alternativ som du får hos ÖBOs seniorbostäder.

Upplev fördelarna med ÖBOs seniorbostäder som till exempel tillgång till gemensamhetslokal för festmiddagar, gästlägenhet för dina övernattande gäster, service bara för dig och aktiviteter utöver det vanliga!

Möteslokal - Bara för dig 
Till de flesta av våra seniorbostäder finns det en möteslokal i huset. Denna har vi valt att kalla för gemensamhetslokal. Här är utbudet fritt! Du kan till exempel använda gemensamhetslokalen som din motionslokal, middagssalong för större släktmiddagar eller varför inte som en festlokal? Din gemensamhetslokal är bland annat utrustad med rymliga bord, sittplatser, ett välutrustat kök, toalett och är också ofta avgränsande till en idyllisk uteplats som utökar dina trivselmöjligheter ytterligare. Här kan du läsa mer om gemensamhetslokalen.

Självförvaltare och Gårdspysslare - En klok lösning från ÖBO
För att möta dina önskemål erbjuder vi dig möjligheten till att bli självförvaltare eller gårdspysslare, beroende på vad som finns till ditt seniorhus. Här får du vara med och öka trivseln där du bor, men som ett extra bonus har det visat sig att också tryggheten har ökat i de hus som sysslar med självförvaltningen och gårdspyssel. Här kan du läsa mer om vilka fördelar du får genom att vara Självförvaltare och Gårdspysslare

Våra olika torg
Du hittar ÖBOs lediga seniorbostäder på två torg – hälften av seniorbostäderna hyrs ut på Seniortorget och den andra hälften på Hyrestorget. Det går bra att vara anmäld på båda torgen samtidigt.

ÖBOs Seniorbostäder
- Vi ger dig mer

För att möta dina önskemål har vi skapat följande två indelningar:

ÖBO Senior
Är hyreslägenheter bara för dig som fyllt 65 år och som vill unna dig någonting extra nu när dina barn har flyttat ut.

ÖBO Senior Plus
Är hyreslägenheter för dig som fyllt 70 år, vill bo tryggare med tillgång till gemenskap och service som gör din vardag lite enklare.

Aktiviteter - Kom och låt dig inspireras!

Våra seniorhus är fulla av aktiviteter och möjligheter för dig. Hyresgästerna är duktiga på att ordna egna aktiviteter för sig och sina grannar, dessutom hjälper ÖBOs seniorsamordnare till att bidra med idéer och hjälp vid arrangemang.

Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se