Du är här: Startsida / Bostäder / ÖBO Senior / Sökregler

SökreglerSökregler

För att söka bland alla ÖBOs seniorbostäder måste du göra det via två torg: Seniortorget och Hyrestorget. Varannan lägenhet som sägs upp hyrs ut via Hyrestorget och varannan på Seniortorget. För att få tillgång till 100 procent av lägenheterna måste du alltså vara anmäld på bägge torgen.

Det här kan du göra på Senior- och Hyrestorget

  • Söka bostad.
  • Anmäla ditt intresse för lediga bostäder.
  • Tacka ja eller nej till de bostäder du erbjuds. (erbjudande skickas via mejl eller brev).
  • Skapa din egen sökprofil och få fortlöpande förslag på lediga bostäder via mejl.

SENIORTORGET
Du måste ha fyllt 55 år när du anmäler dig till Seniortorget. För att få flytta in i en seniorbostad krävs att du fyllt 65 år och inte har några barn som bor kvar hemma.

100 kronor per år
När du anmält dig till Seniortorget får du information hemskickad om seniorbostäderna, köpoäng samt nyplanerade seniorbostäder. Dessutom har vi en särskild handläggare hos Uthyrningen som hjälper dig med de frågor du har. Därför tar vi ut en avgift på 100 kronor per år.

Köpoäng efter inbetald avgift
Du anmäler dig genom att fylla i en kundanmälan på Seniortorget. När du fyllt i denna skickas ett brev hem till dig med de personliga koder du behöver för att kunna söka bostad samt ett inbetalningskort.

OBS! När avgiften är ÖBO tillhanda aktiveras din anmälan och du kan söka bland de lediga bostäderna. Från samma datum kommer också din köpoäng att beräknas. Om du inte har betalat avgiften den sista betalningsdagen (står på inbetalningskortet) nollställs dina köpoäng.

De personliga koderna använder du för att logga in på Seniortorget. När du är inloggad kan du till exempel göra en intresseanmälan till en bostad eller se vilka erbjudanden du fått.

Är du redan anmäld på Hyrestorget, loggar du in med samma inloggningsuppgifter som vanligt. Därefter aktiverar du din senioransökan genom att klicka på "Aktivera" vid Seniorbostad under rubriken Mina köprofiler.

Om ni är två som söker bostad tillsammans kan ni välja om en av er ska anmäla sig som sökande och betala in avgiften för denna. Vid en eventuell separation kan den som står som sökande välja att överlåta köplatsen till sin make/maka. Meddela detta till oss.

Vill ni däremot ha möjlighet att söka var sin bostad måste båda vara anmälda och betala 100 kr var.

I händelse av att den sökande avlider övergår köplatsen till make/maka. Kontakta oss i sådant fall.  

HYRESTORGET - seniorbostad och vanliga bostäder
Hyrestorget fungerar på samma sätt som Seniortorget, men är avgiftsfritt. Läs mer här!

Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se