Du är här: Startsida / Bostäder / ÖBO Senior / Bara för dig / Självförvaltning / Budget för Självförvaltningen

Budget för SjälvförvaltningenHur ni lägger upp budgeten

För att sköta självförvaltningen får ni pengar som ska täcka kostnaderna för material men ni får också en bestämd del till gemensamma aktiviteter. Pengarna ska delas in i en budget. Denna delar ni upp till underhållet, skötseln av utemiljön, trapphusstädningen och aktivitetsfonden.

Budgeten delar ni upp i två kategorier på följande vis:

SKÖTSEL OCH UNDERHÅLL kräver sin del av budgeten. Denna del ska gå till det som behövs för dig som självförvaltare till att driva och underhålla skötseln av utemiljön och trapphusstädningen. Skötsel och underhåll kommer att gå till bland annat verktyg, rengöringsmedel eller blommor.

AKTIVITETSFONDEN är de medel du inom självförvaltningen har att disponera till möten och aktiviteter som nödvändigtvis inte måste knytas till skötseln eller underhållet. Dessa pengar är era trivselpengar – de ska gå till kaffe eller kaffebröd, träffar, aktiviteter, inbjudningar, middagar och mycket annat. Aktivitetsfonden har en bestämd procentsatts av den hela uträknade budgeten.

Budgeten är satt redan från 1 januari och kan användas till 31 december. Sedan börjar processen om efter årsskiftet.

För att veta mer kontaktar du ÖBO.

Självförvaltningen i arbete

Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se