Du är här: Startsida / Bostäder / Frågor och svar / Student

StudentVanliga frågor från studenter

En dags boende eller en dag i kön ger en poäng. Du som redan bor hos ÖBO Student tillgodogör dig köpoäng efter boendetid. Vi räknar tiden i din nuvarande bostad.

När du flyttar från ÖBO Student nollställs dina köpoäng på Studentorget, poängen på Hyrestorget berörs dock inte. Vill du samla nya poäng på Studenttorget får du anmäla dig som ny kund.

Du som är ny kund hos ÖBO Student får en köpoäng för varje dag du väntar efter det att du gjort din kundanmälan. När du fått en bostad hos ÖBO nollställs dina tidigare köpoäng. Istället samlar du poäng på din boendetid.

Läs om våra regler för uthyrning här.

På Studenttorget redovisar vi dels hur många som anmält intresse för en bostad, dels poängen på den sökande som ligger på plats nummer fem för tillfället.

Oftast beror det på att du glömt att tacka ja eller nej till ett erbjudande. Det kan även bero på att du har en skuld till ÖBO. Du är då spärrad tills du betalat skulden.

Kontakta oss för information och öppning av spärr.

Du kan göra max tre (3) intresseanmälningar på våra marknadsplatser (Torget och Direkt). Du kan göra intresseanmälningar på båda två platserna, dock alltid högst tre samtidigt. Om du vill anmäla dig på ytterligare en lägenhet, måste du ta bort en intresseanmälan eller tacka nej till erbjudande du fått.

ÖBO Student garanterar att du som ska läsa minst halvfart erbjuds en bostad inom en månad från det att vi får ett antagningsbesked. Läs mer här.

Du kan bara säga upp din studentbostad till en tisdag. Uppsägningen infaller tidigast närmast efterföljande tisdag två månader framåt, räknat från dagens datum. (Undantaget tisdagar i samband med helg). Möjliga uppsägningsdatum visas i kalendern när du skriver under e-uppsägningen. Samma uppsägningstid gäller både vid omflytt inom ÖBO Student och flytt till annan hyresvärd.

I samband med att uppsägningen av hyresavtalet träder i kraft förlorar du dina köpoäng. Vill du ändå stå kvar som bostadssökande måste du anmäla om dig när avtalet upphör att gälla.

Du har rätt att hyra ut din lägenhet för exempelvis kortare tids studier på annan ort, praktik och kortare studieupphåll. Du som vill hyra ut eller hyra i andra hand bör tänka på några saker för att slippa bekymmer. Mer info hittar du här. 

Rum i studentkorridor och möblerade lägenheter på Grankottevägen innehåller säng (90*200), hurts, skrivbord, skrivbordsstol, fåtölj, soffbord, bokhylla. Två rum och kokvrå som är möblerade på studentgatan innehåller dessutom köksbord och två stolar. OBS! Madrass och lampor ingår ej i några lägenheter.

 

Innan en lägenhet hamnar på Direkt har den redan varit tillgänglig fyra dagar på marknadsplats Torget. Bostäderna på marknadsplats Direkt läggs alltid ut dagtid och här behövs ingen köpoäng. Den som först anmäler sig får bostaden. Marknadsplats Direkt finns till för att uthyrningen inte ska dra ut för långt på tiden och minska risken för att den nya hyresgästen får betala hyror för två bostäder i flera månader. Samtidigt får också hyresgäster med lägre köpoäng chans att hitta en bostad.

Den som står som kontraktsinnehavare är den som har det yttersta ansvaret för lägenheten. Du ansvarar för både de skador och störningar som eventuellt uppstår, vem som än har orsakat dem.

Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se